STRAVIČNI UVJETI

Imao je milijune, bio na vrhu svijeta... Danas spava s najgorim kriminalcima i čeka ga pakao

Benjamin Mendy rape charges
Foto: Stephen Farrell/PA Images/PIXSELL
1/3
05.01.2022.
u 11:53

- Neće znati što ga je snašlo, to je jedan od najgorih zatvora u zemlji. Zatvorenici će vrištati njegovo ime i zazivati ga još tjednima, tako da neće puno spavati, posebno jer je optužen za silovanje

Francuski branič Manchester Cityja Benjamin Mendy (27) u zatvoru je nakon optužbi za silovanje. Mendy je u istražnom zatvoru od kolovoza, a tereti ga se za tereti za sedam silovanja četiri žene i za seksualni napad na petu ženu.

Engleski mediji sada otkrivaju da je Mendy prebačen u Strangeways, zatvor u Manchesteru koji slovi kao jedan od najgorih u državi. Tamo je proveo i Božić. S Mendyjem je Louis Saha, još jedna bivša nogometna zvijezda, koja je također optužen za silovanja.

The Sun piše da Mendyja čekaju teški dani u Strangewaysu u kojem je 624 zatvorenika koji 22 sata dnevno provode u ćelijama. U tom zatvoru koji izvana izgleda kao dvorac boravio je Mark Bridger, kriminalac koji je oteo i ubio petogodišnju djevojčicu te Dale Cregan, ubojica dvije policajke.

Mendyja zatvorskim kombijem voze iza rešetaka

- Neće znati što ga je snašlo, to je jedan od najgorih zatvora u zemlji. Njegov drugi problem tamo bit će to što većina zatvorenika unutra navija za Manchester United... Vrištat će njegovo ime i zazivati ga još tjednima, tako da neće puno spavati, posebno jer je optužen za silovanje. Unutra ima i navijača Manchester Cityja, ali neće dobiti njihovu zaštitu jer niti oni ne vole seksualne prijestupnike - rekao je neimenovani izvor za The Sun.

Mendy je postao najskuplji obrambeni igrač u povijesti 2017. kada je Manchester City platio Monacu za njega 52 milijuna funti (oko 60 milijuna eura). S francuskom reprezentacijom osvojio je naslov svjetskog prvaka 2018. godine, a sada spava s najgorim kriminalcima.

Mendy iz vremena kada je bio na vrhu svijeta, nakon pobjede Francuske nad Hrvatskom u finalu SP-a

Winning Ceremony: Benjamin Mendy (France) cheers with the World Cup trophy after the handover. GES / Football / World Championship 2018 Russia, Final: France- Croatia, 15.07.2018 GES / Soccer / Football, World Cup 2018 Russia, Final: France vs. Croatia, Moscow, July 15, 2018 | usage worldwide /DPA/PIXSELL
Foto: Marvin Ibo Guengoer/DPA

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije