RUŽNE SCENE

Incidenti u Kölnu, Francuzi optužili hrvatske navijače za rasizam: 'Bili su jako nasilni prema nama'

Koeln: Hrvatska i Francuska susreli se u drugom krugu EP-a rukometaša
Sanjin Strukic/PIXSELL
18.01.2024.
u 21:20

Prema tvrdnjama francuskih igrača koje prenosi poznati Eurosport, upućeni su im rasistički komentari. Na rasističke komentare se najviše žalio Nicolas Tournat, a o incidentima je nakon utakmice govorio i francuski izbornik Gille.

Hrvatska muška rukometna reprezentacije poražena je od Francuske s 34-32 (18-18) na startu druge faze natjecanja na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, ali je do posljednjih trenutaka bila u igri za osvajanje barem jednog boda. Nažalost, što zbog prevelikog broja pogrešaka, što zbog nekolicine dvojbenih odluka norveškog sudačkog para, izabranici Gorana Perkovca još su jednom poraženi od Francuza.

GALERIJA Hrvatska izgubila od Francuske u rukometnom klasiku

Koeln: Hrvatska i Francuska susreli se u drugom krugu EP-a rukometaša
1/7

Nažalost, ovaj dvoboj unatoč sjajnoj atmosferi nije prošao bez incidenata, u jednom trenutku skoro je izbila tučnjava između navijača na tribinama koja je spriječena u posljednji trenutak. Također, prema francuskoj klupi je doletjela jedna plastična čaša što je jako razljutilo Francuze koji su protestirali. 

Prema tvrdnjama francuskih igrača koje prenosi poznati Eurosport, upućeni su im rasistički komentari. Na rasističke komentare se najviše žalio Nicolas Tournat, a o incidentima je nakon utakmice govorio i francuski izbornik Gille. 

VEZANI ČLANCI:

- Rasističke komentare nisam čuo, ali navijači su bili jako nasilni prema nama cijelu utakmicu. Nisam razumio što govore jer ne razumijem hrvatski, ali bili su nasilni. Za takve ljude nema mjesta u našem sportu - izjavio je Gille.

- Bilo je rasističkih komentara i to nas je jako naljutilo. Tužno je da takvi ljude sjede svuda oko nas, u svakom trenutku. Pa čak i na rukometu - rekao je Tournat. 

- Jesu li naši rukometaši žrtve rasističkih uvreda? Što su hrvatski navijači rekli francuskim igračima i stožeru koji su sjedili na klupi desetak minuta prije kraja utakmice? - napisao je Figaro uz izjavu Tournata: 'Bilo je rasističkih ispada. To nas je razbjesnilo. To je tako, takvih ima u svakoj dvorani, pa i u rukometu, a to je ozbiljan slučaj. To nam je dalo energije, ali nas je i iritiralo.'

Komentara 9

PO
Poletarac101
21:59 18.01.2024.

Pa kaj su im to govorili ili vikali ?Vele da ne razumiju Hrvatski ali da je bilo rasističko vrjeđanje...Hmmmm🤔Protupitanje :Jel T.Henry igrao rukom protiv Irske ?Nažalost neznam Francuski ali ovo kaj pišem nije rasizam

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
21:57 18.01.2024.

Uz osudu svakog vrijeđanja treba napomenuti kako to nisu francuski igrači, nego igrači koji igraju za Francusku. Općenito većina "nacionalnih" selekcija Francuske u raznim sportovima je u stvari selekcija njihovih bivših kolonija sjeverne Afrike i to s Francuzima nema nikakve veze, čak mnogi nisu ni rođeni ili odrasli u Francuskoj.

Avatar Šund_Alpinisti
Šund_Alpinisti
22:10 18.01.2024.

Ništa nije danas jednostavnije od toga nekoga optužiti je rasist! Isto je tako jednostavno nekoga optužiti za govor mržnje! Pogotovo ako ne spada u nečiji sustav ""vrijednosti"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije