Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gazzetta dello Sport

Inter je Brozovića potjerao: Nije im se sviđalo što je reprezentaciju stavljao ispred kluba

Serie A - AC Milan v Inter Milan
Foto: Daniele Mascolo/REUTERS
1/3
22.06.2023.
u 11:21

"Hrvat je osam i pol godina časno služio Interu i vodio im vezu", ističe talijanski list koji smatra da bi Inter ipak mogao profitirati više no što će izgubiti. Osim smanjenja troškova (Brozović je među najbolje plaćenim igračima), dobit će novog mladog igrača u Frattesi, a Çalhanoğlu i Barella će konačno moći dati više.

Milanska karijera Marcela Brozovića je gotova. Nakon 8 i pol godina te preko 300 utakmica za Nerazzurre, hrvatski reprezentativac odlazi u saudijski Al Nassr, usprkos ugovoru s Interom koji traje do 2026. godine. Kako piše Gazzetta dello Sport riječ je o "povijesnom transferu jednoga od simbola momčadi".  

"Hrvat je osam i pol godina časno služio Interu i vodio im vezu", ističe talijanski list. Nastavljaju tvrdeći kako Brozović nije želio otići iz Intera gdje ima izvrstan status i plaću. Klub je prošle godine bio prvi u Serie A, ove godine treći te drugi u Ligi prvaka. Međutim, transfer je gurao sam klub koji već ima zamjenu za 30-godišnjeg Hrvata.

GALERIJA Vatreni u finalu Lige nacija ostali bez zlata

Serie A - AC Milan v Inter Milan
1/59

Naime, čim Brozović ode u Saudijsku Arabiju i pridruži se novome suigraču Cristianu Ronaldu, iz Sassuola dolazi 23-godišnji Davide Frattesi. Brozović će na Bliskom istoku zarađivati 15 milijuna eura godišnje, to jest 13 milijuna više nego u Interu. Međutim, kako pišu iz Gazzette, pri prodaji su bile presudne i velike oscilacije u Brozovićevoj formi.

VEZANI ČLANCI:

"Na kraju sezone Hrvat je opet impresivno gutao kilometre i pokazivao vrhunsku kvalitetu na najvišoj razini, kao što je finale Lige prvaka, ali činjenica je kako je prošle sezone imao previše oscilacija za igrača njegove plaće, statusa i ugleda. Inter ga je prekrižio već tijekom Svjetskog prvenstva", navode Talijani, smatrajući da će ovim potezom klub zapravo bitno smanjiti troškove.

Spominju upravo prošlo Svjetsko prvenstvo jer je nastupao za reprezentaciju malo nakon oporavka od ozljede zbog koje je propustio mjesec dana igre za klub. Iz Katra se vratio ozlijeđen i ponovo propustio mjesec dana. Navode i kako u Interu vjeruju da će njegovim odlaskom dvojica igraća, Hakan Çalhanoğlu i Nicolò Barella, moći zasjati i dati klubu svoj puni potencijal.

VIDEO Modrić donio konačnu odluku: 'Posljednjih se dana čak premišljao. Teško je odoljeti bogatstvu'

Komentara 1

IV
ivica.vranjic
21:18 22.06.2023.

Može igrati. Može igrati gdje hoće. I može igrati više od bilo kojeg glumca koji glumata na kraju karijere.Nek ode tamo. Uzme novac i pokaže kako igra igračina!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije