POHVALE HRVATU

Ivan Rakitić je 'mister tehnike', ove sezone bolji i od Inieste

Ivan Rakitić
Foto: REUTERS/Marcelo del Pozo
19.05.2015.
u 19:30

Rakitić je s pet golova peti najbolji strijelac Barcelone u prvenstvu

U Barceloninu osvajanju Primere značajnu ulogu ima i naš Ivan Rakitić. Potvrđuje to i statistika, jer Raketa je u mnogim kategorijama na vrhu. Primjerice, Rakitić je s pet golova peti najbolji strijelac Barcelone u prvenstvu. Ispred njega samo je napadački trojac Messi (41), Neymar (22) i Suarez (16) te Pedro (6).

Još bolje Hrvat stoji u rubrici asistencija. Sa sedam dodavanja za gol na 4. je mjestu, ispred su tek Messi (18), Suarez (14) i Xavi (8). Trener Luis Enrique već je u prvoj sezoni Rakitiću dao veliku ulogu u momčadi, potvrđuje to da je više od njega kornere izvodio samo Dani Alves (159-106).

Za Iniestu se obično u šali kaže da je zadnji put krivo dodao loptu još u kadetima, no Raketa je i u toj kategoriji bolji. Iniesta je na 89,6 posto točnih dodavanja, a Rakitić na 90,67. I zato ne čudi da je Mundo Deportivo Raketinu izvedbu ove sezone opisao riječima "sobresaliente" (izvanredan", odnosno "mister tecnico".

>> Ivan Rakitić postao je tek drugi Hrvat s naslovom prvaka u Španjolskoj!

Komentara 1

HR
hrvatin
23:19 19.05.2015.

Odlican igrac i covjek

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije