U IŠČEKIVANJU SPEKTAKLA

Ivica će skijati na Sljemenu, staza izdržala veliki pljusak

Ivica Kostelić
Reuters
01.01.2010.
u 19:53

Unatoč pravom potopu na Sljemenu, nedjeljna utrka Svjetskog kupa skijašica neće biti otkazana, a Ivica Kostelić vozit će u srijedu utrku Snježne kraljice.

Te su dobre vijesti obilježile jučerašnji dan koji je među sljemenskim organizatorima protekao u grozničavoj napetosti.

– Došla sam vidjeti oca. Otišao je od kuće nakon božićnog ručka i cijelo je vrijeme na Sljemenu, čula sam da vrlo malo spava, pa smo mama i ja zabrinute za njega zbog svog tog stresa. Nije on više dečec. Više sam zabrinuta za njega i trud njegovih ljudi nego za to da li će biti utrke ili ne – kazala nam je Nika Fleiss.

Snježni cement je spas

I doista, 59-godišnji šef sljemenskih natjecanja već noćima ne spava kako treba, a ponekad čak zadrijema i na stazi. No, zahvaljujući borcima kakvi su Reno Fleiss i radnici koje predvodi utrke će biti unatoč zatopljenju i “podloj” kiši.

– Premda je tijekom novogodišnje noći na Sljemenu palo više od 30 litara kiše po četvornom metru, staza je spašena, Svjetski kup će se održati. Sada već postavljamo mreže – čuli smo do Rene Fleissa.

Presudio je, kaže Reno, snježni cement.

– To je sredstvo koje je odobrio Svjetski skijaški savez i koje koriste svi u Svjetskom kupu. To sredstvo veže molekule vode iz snijega i čini podlogu kompaktnom. Sada se pak spremamo na dobrodošlo zahlađenje i svježi snijeg koji će u subotu sa staze uklanjati dvije ekipe od po 25 ljudi.

Fleissovoj kćeri to će biti prvi sljemenski nastup kao gospođi. Nika neće mijenjati prezime u Lucatelli, a supruga će, kaže, vidjeti vjerojatno tek na proljeće.

– Michael je u Francuskoj jer je glavni trener francuske reprezentacije u skijaškom krosu. Iako će biti na Olimpijskim igrama, zbog suprotnosti njegova i mog programa možda se nećemo vidjeti sve do proljeća. Oni će biti smješteni na nekom otoku. Tako je za naš netipičan brak možda i najbolje – našalila se naša skijašica.

Nika bez dočeka, u krevetu

Za razliku od Ane Jelušić koja je bila u gradu, Nika je najdužu noć provela na Sljemenu, u Tomislavcu.

– Novu godinu nisam čekala, zašto i bih, kada ona ionako sama dolazi. Bila sam u krevetu već u pola deset, baš kao i kada su u pitanju obični dani u mojoj skijaškoj godini – kazala je dobro raspoložena Nika.

Dobre volje je jučer bio i Ivica Kostelić kojem se iz dana u dan povećavaju izgledi za nastup na Sljemenu u srijedu. Zapravo, iz izjave direktora utrke Vedrana Pavleka proizlazi da će Ivica sigurno skijati.

– Ivica je u četvrtak započeo i s treningom na stazi pod punim opterećenjem, koji je podnio jako dobro, a u petak je odlično odradio i trening na zaleđenoj stazi. I ne bude li nekih nepredviđenih okolnosti ili pogoršanja, Ivičin nastup na Sljemenu ne bi trebao biti upitan - kazao je Pavlek. (db)

DM uoči Kraljice navijačima daruje koncert Nine Badrić

U subotu 2. siječnja 2010. održat će se “dm Snow Queen Ladies Night“, besplatan koncert Nine Badrić, kojega tvrtka dm kao sponzor hrvatske skijaške reprezentacije i natjecanja “Snow Queen Trophy“ daruje svim Zagrepčanima. Koncert počinje u 20 sati, a prije toga, u 18.45, počet će ždrijeb startnih brojeva za utrku skijašica.

Inače, za utrku je za sada prodano oko 3000 ulaznica, a glavna se prodaja očekuje u subotu i na dan utrke. Gledatelje bi u nedjelju na Sljeme mogao privući i dolazak brojnih skijaških legendi kao što su Janica, Tomba, Ghirardeli, Enn, Strel, Križaj, Košir, Skaardal, Ghedina, P. Müller, H. Gerg. Svi oni nastupit će u dobrotvornoj utrci. (sh/VLM)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije