PRVI SLALOM

Ivica: Peto mjesto je odličan početak

16.11.2008.
u 16:00

Peto mjesto će navući osmjeh. Veliki osmjeh. Za prvi slalom sezone i više nego dovoljno.

- Pazite, sad imam više bodova nego nakon povratka sa Sjevernoameričke turneje prošle godine u 12 mjesecu - rekao je Ivica Kostelić.

Nakon prve vožnje u Leviju naš je skijaš bio šesti. I s dostižnom razlikom i za postolje, tim više što je drugi lauf postavljao Gips.

- Greška na izlazu sa strmine koštala me postolja. No, zadovoljan sam i petim mjestom. Drago mi je da sam i dalje tu u vrhu - poručio je Kostelić mlađi.

Stazu koju je postavio Ante mnogi nisu ni završili.

- U prvom laufu, u sekundu i četrdeset stotinki stislo se 30 ljudi. To je smiješno. U drugoj vožnji staza je bila prava. Poptpuno druga priča. Nisi se mogao samo spustiti, morao si puno razmišljati da bi došao do cilja. U drugoj vožnji isplivali su pravi skijaši - istaknuo je Ivica.

- Sretni napuštamo Levi, šteta što je samo što je Ivica grešku napravio na najgorem mogućem mjestu, pa u zadnji dio nije mogao prenjeti veću brzinu. No, odličan je ovo početak sezone - zadovoljan je bio direktor reprezentacije Vedran Pavlek.

U Finskoj je nastupio i Dalibor Šamšal, no nije završio prvu vožnju.

U Leviju je najbrži bio Francuz Jean-Baptiste Grange, pobjednik tri utrke prošle sezone.

- Grange je u slalomu zasad koplje ispred svih, mi ostali smo tu negdje - dodao je Ivica.

Sjajnu utrku odskijao je prošlogodišnju ukupni pobjednik Svjetskog kupa Bode Miller . Amerikanac je sa startnim brojem 31 i zaostatkom od 79 stotinki sekunde bio drugi najbrži i nakon duge četiri godine ponovo se popeo na pobjedničko postolje u slalomskoj utrci.

Austrijanac Mario Matt osvojio je treće mjesto.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije