Šok na Sljemenu

Ivica: Skupo sam platio podcjenjivanje staze

Ivica Kostelić
Foto: Goran Jakus/Pixsell
1/5
06.01.2010.
u 17:24

- Nije mi lako, ali hvala vam svima što ste tu - poručio je Ivica publici. Sličnu pogrešku napravio je lanjska senzacija Dalibor Šamšal,

Kada je raspoloženje 15 tisuća gledatelja (7 u ciljnoj ravnini, 8 uza stazu) dosegnulo vrhunac, najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić napravio je kobnu pogrešku. Nakon što je 27 slalomskih utrka zaredom završio (samo jednom izvan 30), Kostelić je pogriješio u 28. sekundi prve vožnje slalomske utrke na Sljemenu.

– Podcijenio sam tu ravnicu, upao sam u taj dio staze olako, pustio skiju i to skupio platio – rekao je Ivica koji se poslije pokušavao ispričati publici željnoj njegovih uspjeha.

Janica ga tješila

Dok ga je sestra Janica tješila, Ivica je gledateljstvu poručio:

– Nije mi lako sad, ali hvala vam svima što ste tu i nastavite bodriti ostale naše skijaše.

Ironije li sudbine, stazu je postavio Ivičin bivši trener Vincencij Jovan koji je postavio 66 vrata. No, nisu ni Ivica ni njegov otac Ante imali prigovora na stazu.

– Ivica je posljednju slalomsku utrku vozio 11. prosinca i to se dogodilo zato što je napravio skijašku stanku i što je izvan forme – kazao je Ante Kostelić.

Priupitali smo Antu što je teže podnio, Janičino ispadanje u prvoj vožnji prve godine sljemenske utrke ili sada Ivičino.

Janica je tada ipak bila zdrava, a Ivici je ovo bila prva utrka nakon operacije koljena.

Vidjeli smo Janicu kako je poduže razgovarala s ocem, zacijelo o Ivičinu ispadanju. Za ono što se dogodilo njezinu bratu pomalo tužna kazala je:

Nije vrijeme za plakanje

– Nije sad vrijeme za tješenje, to ću činiti kad se Ivica ohladi. Znam da mu nije lako, no da vam budem iskrena, ja se i ne sjećam kako sam se osjećala kad sam izletjela na Sljemenu.

I Ivica i Ante rekli su nam da bi Ivica svakako vozio tu utrku i da nije bilo Sljeme na redu. Nema mjesta tezama da je Ivica nastupio samo zbog animiranja publike.

– Ivica mora što više voziti u siječnju da bi se vratio u formu – kazao je Ante Kostelić.

Nažalost, poput Ivice pogrešku je napravio i Dalibor Šamšal, lani 21. na Sljemenu, dok Natko Zrnčić Dim nije bio dovoljno brz da bi ušao u drugu vožnju. Prva je vožnja pripala Austrijancu Herbstu za kojeg je Ante Kostelić prognozirao da će sigurno pobijediti.

Komentara 6

BA
balance
21:37 06.01.2010.

Pametnjakovici ako znate skijati vrata repke su vam otvorena.Svakako smo mala repka.Ma znate vi moj kurac!!!!

SA
Samoborac
20:11 06.01.2010.

Dok pobjeđuju onda su svi uz njih, a vec sutra svi pljuju po njima. A Ivica i Janica su naše legende...

DH
dalibor.hren
17:32 06.01.2010.

To može izjaviti samo bedak. Do danas je pričao da je na Sljemenu doma, da poznaje stazu itd., a sad najedamput tu stazu podcijenjuje. Bilo bi najpoštenije priznati: \"Bojim se za koljeno i danas ne mogu voziti\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije