ŽDRALOVI - HAJDUK

Senzacionalno je izbacio Dinamo s Modrićem i Eduardom, a sada sanja čudo protiv Hajduka

Bjelovar: NK Mladost Ždralovi počela s pripremama za novu sezonu
Damir Spehar/PIXSELL
08.11.2022.
u 07:57

Trener Mladosti iz Ždralova Tihomir Bradić u osmini finala kupa dočekuje Hajduk

Ne kaže se bezveze da su utakmice Kupa one u kojima su čuda moguća. Jedne takve prisjetio se trener Mladosti iz Ždralova koja u 14 sati dočekuje Hajduk u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Naime, Tihomir Bradić (46), koji vodi momčad "s brda", 2005. igrao je za Naftaš i s njim je s 3:2 u osmini finala kupa izbacio Dinamo. Među plavima su tada bile igračine poput Modrića, Ćorluke, Ettoa, Eduarda... pa ima pravo tu večer prepričati i svojim igračima uoči sraza s Hajdukom.

Hajduk kao nagrada

Ždralove tako čeka najveća utakmica u posljednjih 15 godina jer 2007. Splićani su bili kod njih. Te je godine Mladost također u kupu izvukla Hajduk, ali su se klubovi dogovorili da se utakmica igra u Splitu (3:0) te da kasnije bijeli dođu u Ždralove odigrati prijateljski susret što su i učinili. Sada se te dvije momčadi susreću ponovno, a trener Bradić kaže:

– Imamo dvije posljednje pobjede u prvenstvu, bilo je tu problema, ali vratili smo se na pobjedničke staze. Hajduk nam je u Kupu nagrada. Za moje igrače nema veće motivacije od tog protivnika. To je utakmica koju je meni kao treneru najlakše voditi. Prioritet nam je prvenstvo, a ova je utakmica draž, čar svega što nogomet nosi.

Pitali smo ga je li posebno vježbao vratare s obzirom na žalbe da se Hajduku dosuđuje mnogo jedanaesteraca.

– Imali smo kratak period za pripremu. Razgovarali smo o bitnim stavkama u igri i o protivniku. Kada se igra kup, sve se vježba, i izvođače penala i vratare, ali nismo ništa posebno radili. Igrači prate HNL, znaju protivnika – kaže nam trener Ždralova koji se nada prvoj postavi Splićana:

– Nadam se da će Hajduk istrčati u najjačem sastavu. Znamo da su protiv Belišća prošle godine igrali s najjačima. No, tada nije bilo Svjetskog prvenstva pa ne znam hoće li biti Livaje, hoće li Hajduk koga čuvati.

Kako uopće vidi igru Hajduka?

– Kvaliteta im je neosporna, dok mi moramo ići na želju i energiju. Lopta je okrugla, sve je moguće. Ja sam kao igrač bio u Naftašu kada smo pobijedili Dinamo, okrenuli utakmicu i to te kao igrača ponese, nisi ni svjestan u tim trenucima koliko možeš.

Što tu Mladost može ponuditi?

– Želim da moji igrači igraju kako se od njih očekuje. Mi njegujemo napadački nogomet. Svaku utakmicu idemo tako i ne mogu sada od njih zahtijevati ništa drugačije. Defenzivni zadaci i podređeni položaj nisu naš stil. Moram igračima dati slobodu, ići ćemo se nadigravati.

Utakmica se neće igrati u Ždralovima već na stadionu u Bjelovaru.

– Ovo je povijesna utakmica tog kraja. Mladost iz Ždralova ima novu tribinu, lijep teren, kompleks, a kako je bilo najava da je utakmica visokog rizika, ispalo je da organizacija ne može biti u Ždralovima. No postoji stadion u gradu, prostor je veći i bit će nam drago što smo tu ako dođe i više ljudi. Hajduk je magnet za ovo područje. Dinamo je blizu pa odemo pogledati, ali Split nije. Ovo je kraj u kojemu je puno hajdukovaca, ali rekao sam im neka bar sada navijaju za Ždralove. Svi traže karte, ja sam svojim prijateljima kupio 15 i ovi koji su dinamovci, mole me da pobijedimo.

Tihomir Bradić inače je iz Vrbovca odakle svaki dan putuje u 33 kilometra udaljene Ždralove. Tamo trenira već tri godine, bio je pomoćni trener, sada je glavni. I tom je poslu posvećen.

– Kada sam trenirao Vrbovec, radio sam u Hrvatskim poštama u Zagrebu, a još sam i igrao uz to i bilo je iscrpljujuće. Sada sam potpuno u trenerskom poslu pa se mogu ovome posvetiti. Mladost je trenutačno sedma na tablici Druge lige, treće razine nogometa, ne najavljuje se prvo mjesto, ali težimo vrhu. Na polusezoni će se slagati kockice. Vizija je da stvaramo prepoznatljivost igre, da slažemo omladinsku školu, gajimo napadački nogomet...

Igrači su profesionalci

Što se tiče njegovih igrača, to nisu klasični niželigaši, oni su posvećeni uglavnom nogometu.

– Otkako je čelni čovjek Renato Radić preuzeo vođenje kluba, ideja je bila da većinom igraju profesionalci. Igrači su prije radili, ali oslobodio ih je toga. Počivamo na tome da fokus mora biti na treningu, igri, prezentaciji. Želimo profilirati što više igrača u više lige pa Seid Behram je otišao u Slaven Belupo. Želimo da je Mladost odskočna daska. Vodio sam juniore prošle sezone i izborili smo Prvu ligu i tu je igrački kadar za nadopunu seniorske momčadi. Nema bojazni da ćemo plesati jedno ljeto. Naši juniori su dobri, ulaže se u školu, govori se o izgradnji još igrališta, radi se na infrastrukturi. Klub ima velike ambicije i to je motiv i za nas trenere. Ne možeš se opustiti, moraš se educirati, biti unutra. Zanimljivo je – kaže trener koji je u igračkoj karijeri bio član Hrvatskog dragovoljca, Vrbovca, Dubrave, Inkera iz Zaprešića, Čakovca dok je bio u Prvoj ligi, Naftaša... i nada da na utakmici sada neće biti ekscesa, ali svjestan je da nema opuštanja jer nakon Hajduka dolazi Osijek 2.

>> VIDEO: Ekskluzivno iz sjedišta Uefe: Dogovor je pao, rušit će se Maksimir i graditi novi stadion s 32.000 mjesta!

Ključne riječi

Komentara 1

NO
nori
08:09 08.11.2022.

2 penala i nema brige za Hajduk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije