BRAVO. DORA!

Iznenađenje u Zagrebu: Talentirana 17-godišnjakinja stigla do velike pobjede na jakom turniru

Drugi dan stolnoteniskog Zagreb Opena
Foto: Sanjin Strukic
1/3
04.06.2024.
u 18:49

– Ovo je moj tek treći seniorski turnir. Prvo sam igrala u Varaždinu, pa Češkoj i sada u Zagrebu. Zadovoljna sam svojom igrom, za mene je to velika pobjeda - rekla nam je Dora Ćosić

Počeo je stolnoteniski WTT Contender Zagreb, a prva tri dana u Domu sportova na rasporedu su kvalifikacije. I prvog su dana naši mladi predstavnici, Dora Ćosić i Ivor Ban, ostvarili jako dobre rezultate. Devetnaestogodišnja Dora Ćosić u 1. kolu pobijedila je pet godina stariju Španjolku Sofiju-Xuan Zhang s 3:2, koja drži 117. mjesto na svjetskoj rang listi.

– Ovo mi je jedna od najvećih pobjeda dosad u karijeri koja je zapravo tek počela, kad govorimo o seniorskoj kategoriji – rekla je Ćosić te dodala:

– Ovo je moj tek treći seniorski turnir. Prvo sam igrala u Varaždinu, pa Češkoj i sada u Zagrebu. Zadovoljna sam svojom igrom, za mene je to velika pobjeda. Prije svega je bio težak meč. Samo sam htjela odigrati najbolje što mogu, dati maksimum. Imala sam problema u početku s primanjem servisa. Kad sam to riješila, onda mi je bilo puno lakše igrati.

FOTO: Otkriveno je porijeklo Novaka Đokovića: 'Uvijek sam tvrdio da sam Hrvat jer Srbi nikada nismo bili'

Drugi dan stolnoteniskog Zagreb Opena
1/13

Veliku pobjedu ostvario je Ivor Ban. Na startu turnira, u 2. kolu kvalifikacija, nadigrao je 25-godišnjeg Austrijanca Andreasa Levenka s 3:0, inače 89. igrača svijeta.

– Dvaput smo igrali jedan protiv drugoga u prvenstvu Austrije i oba me puta dobio u posljednje dvije godine. U oba ta meča sam vodio i na kraju izgubio s 2:3. U trećem setu 5:4, a drugi put 2:0 u setovima. Svaki sam put to uspio ispustiti, ali danas sam s trenerom Nevenom pomno razradio taktiku, smirio sam glavu. Jako sam zadovoljan svojom igrom, a posebno drugim setom koji sam izvukao nakon što sam gubio s 5:9, a dobio s 11:9. Dobro igram i samo se nadam da ću tako i nastaviti – rekao je Ban.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije