JADRANSKA LIGA

Jadran pobijedio Crvenu zvezdu na Poljudu: Ostali hrvatski klubovi nanizali poraze

Jadran i Novi Beograd igraju 3. kolo vaterpolske Lige prvaka
Ivo Cagalj/PIXSELL
27.11.2021.
u 22:33

U derbiju dana Jug AO se pune tri četvrtine dobro nosio s Novim Beogradom te vodio sa 9-8, no posljednjih osam minuta domaći je sastav riješio u svoju korist sa 6-1 za konačnih 14-10.

U susretima 4. kola turnira regionalne vaterpolske Jadranske lige u Splitu od tri hrvatska kluba pobjedu je ostvario samo Jadran, dok je u dvoboju 6. kola turnira u Beogradu Jug AO pretrpio prvi poraz.

Jadran je na bazenu na Poljudu svladao Crvenu zvezdu 12-9 (4-2, 2-3, 4-1, 2-3).

Luka Bukić postigao je pet golova za Jadran, po dva su dodali Konstantin Harkov i Antonio Dužević, dok su Ivan Basara i Miloš Vukičević bili dvostruki strijelci za Crvenu zvezdu.

Solaris je izgubio od Primorca iz Kotora sa 11-12 (3-3, 2-3, 2-2, 4-4). Antun Goreta s četiri i Roko Pelicarić s tri gola bili su najučinkovitiji kod Solarisa, dok je Dušan Matković s četiri pogotka najzaslužniji za pobjedu Primorca.

Mornar je uvjerljivo izgubio od Radničkog iz Kragujevca sa 5-15 (1-2, 1-6, 0-1, 3-6). Marin Vrdoljak se jedini istaknuo u sastavu Mornara s tri gola dok su Nemanja Stanojević i Nikola Lukić s bili trostruki strijelci za Radnički.

U derbiju dana Jug AO se pune tri četvrtine dobro nosio s Novim Beogradom te vodio sa 9-8, no posljednjih osam minuta domaći je sastav riješio u svoju korist sa 6-1 za konačnih 14-10 (3-3, 3-3, 2-3, 6-1). Maro Joković, Alexandros Papanastasiou i Konstantinos Kakaris postigli su po dva gola za Dubrovčane, dok su Dušan Mandić s četiri i Strahinja Rašovićs tri gola predvodili Beograđane.

Jug AO je tako prvi turnir okončao s osvojenih 15 od mogućih 18 bodova, Jadran je dosada osvojio 10 bodova iz četiri nastupa, Solaris i Kladost su osvojili po tri boda, a Mornar jedan.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije