''CILJ MI JE TITULA''

Jakobušić: Odakle nam novac? Snalazimo se...

Split: Hajduk predstavio Nikolu Kalinića
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
08.02.2022.
u 13:14

"Vidite da nije spavao 10 dana. Naravno da mu je trofej dio plana, plan je to i meni. Čekamo ga 17 godina. Prosjek naših navijača je toliki, koliko su oni imali godina kad smo zadnji put osvojili titulu?".

Na predstavljanju Nikole Kalinića, novoga velikog pojačanja Hajduka, bio je između ostalih i predsjednik kluba Lukša Jakobušić koji nije mogao izbjeći i pitanja nevezana direktno za sam transfer koliko za ukupno poslovanje Hajduka. Naime, dovođenje Lovre i Nikole Kalinića, Flipa Krovinovića, Ferra, Marka Livaje i ostalih pojačanja. Točnije, njih 15!

"Klub je stabilan, dobar, zanimljiv i čini mi se da smo u zadnje vrijeme stekli respekt. Na gostovanjima se to vidi i osjeti. Točno se vidi da nas sada malo drugačije gledaju. Čistimo svlačionice. Cijelo vrijeme smo četvrti. Što god radimo, opet smo četvrti. I ništa nismo napravili i realnije je da ne napravimo nego da napravimo. To je proces. I sad je za klub najveći izazov u sljedeća 4 mjeseca. Nikola će sada dati možda još jedan intervju i mora se uklopiti dole. Nije pitanje da li ćemo nešto osvojiti, pitanje je da li će Nikola biti s nama kad to osvojimo. On mora biti zahvalan nama što je došao kod nas. Naravno da smo i mi njemu zahvalni, ali tako to treba gledati. Ovaj ugovor je na godinu i pol, nismo to ni rekli. Ali ćemo u 5. mjesecu vidjeti je li to dovoljno dobro i za njega i za nas. S takvim igračima idete po trofeje. Da je njemu prioritet novac, ostao bi tamo. Grgić se isto odrekao puno toga, trebao je doći u 6. mjesecu. O Ferru bi mogli imati posebnu pressicu koliko su trajali pregovori. Ovo je prava energija". rekao je Jakobušić i dodao:

"Pokušavamo sakriti svoje nedostatke. Četiri kluba, četiri stila vođenja, četiri filozofije bore se za naslov. Netko će biti u pravu. Možda je rano za nas da još budemo u pravu, možda će biti dogodine. Pokušajte vi dovesti Kalinića, neka ga dovedu Turci... Nama treba emocija, karakter, da je do novca, Nikola sigurno ne bi došao ovdje. Nikola se mora uklopiti u ovo naše, a znate što mu se nudi drugdje. Kad ideš po trofej, ideš s igračima koji su gladni trofeja. Vidite da nije spavao 10 dana. Naravno da mu je trofej dio plana, plan je to i meni. Čekamo ga 17 godina. Prosjek naših navijača je toliki, koliko su oni imali godina kad smo zadnji put osvojili titulu?"

08.02.2022., Split - Predstavljanje Nikole Kalinica u Hajduku. Nikola Kalinic, predsjednik Hajduka Luksa Jakobusic Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

O tome da se Kalinić odrekao velike zarade da bi došao u Hajduk kaže:

"Ovo nas niti malo financijski nije poremetilo. Možda vam je to čudno, ali ništa ne radimo stihijski. Našli smo se s Nikolom prije godinu dana. Ne radimo stihijski, nego planski. Digli smo vrijednost u igračima, ali ne u imovini, to su nam otežavajuće okolnosti. Kako žongliramo? Snalazimo se. Ako kažemo da nemamo novaca, a nemamo ih, ali ako to potenciramo, ne možemo dovesti igrače. Sve obveze izvršavamo na vrijeme. Za tri dana je plaća za protekli mjesec. Sve brine odakle nam novci! Ne krademo, to je sigurno! Mi smo dioničko društvo, imamo skupštine u travnju i kolovozu. Zašto posuđujemo? Netko u kafiću kaže to pa to postane istina. Ovo je sve nakaradno. Malo smo umorni od toga, više to nije ni fora. Niti je zanimljivo demantirati. Uprava, NO, Skupština, strategija, nje se držimo... Strukturirani smo. Pogledajte što smo izjavljivali u godinu dana pa ćete vidjeti kako se ponašamo. Stečaj? Nema ga već 111 godina pa ga neće ni biti. Ovo nije biznis, ovo je sport. Kad idete na nešto, kao što u sportu idete na rezultat, trebaju vam novci. Ako je biznis, onda se gleda zarada. Mi smo fokusirani na stvaranje jakog Hajduka. Bilo bi lakše s novcima, ali kad ih nema, onda je jedino predsjednik kriv. To je tako i to je normalno", rekao je Jakobušić pa u istom tonu odgovorio na drugo novinarsko pitanje:

 

 

Komentara 7

RE
RedTree
14:25 08.02.2022.

Četiri kluba se bore za naslov, a mali tv ugovori se potpisuju. Vrijeme za ozbiljni ugovor, bolji od ovog koji je sad propao izgleda. A vrijeme je da država stvori okvir(porezne olakšice) da se počne ulagati u sport. Slovenija već slavi četvrtu olimpijsku medalju u Kini.Samo ići utakmicu po utakmicu, davati sve od sebe, nema laganih utakmica. Sretno.

BU
burza
13:45 08.02.2022.

Sport je biznis

AP
apathylolz
13:34 08.02.2022.

Hahahaha koji muljator. Pravi primjer kako mozes pricati a da nista zapravo ne kazes🤣🤣🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije