Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SCHLADMING Direktor reprezentacije najavljuje velike Ivicine šanse za prvo mjesto

Janica će dati pravi savjet za postolje

27.01.2009.
u 08:43

Gips nas je odavno naučio da budemo pažljivi. I da pozorno slušamo. Zato i nismo zaboravili. Zato smo se i sjetili.

- Kad Ivica jednom povede u Svjetskom kupu, teško će to prvo mjesto ispustiti - rekao je jednom prilikom Gips.

Velika prilika
Nekako smo sigurni da je Ante Kostelić uvijek uočavao našu nevjericu. Iako nam nikad nije zamjerio, a s Janicom je osvojio sve.

Ivica je trenutačno na krovu svijeta i, iskreno, uopće nije važno kako će utrka za veliki Kristalni globus završiti i hoće li naš najbolji skijaš voditi dva, pet ili deset dana. Jer, Kostelići su došli tamo gdje su sanjali da će jednog dana doći.

No, veliki Kristalni globus više nije samo san. Danas je najveća skijaška nagrada Ivici dohvatljiva. Kostelić je sazrio i postao kompletan skijaš koji osvaja bodove u svim disciplinama, a od ove sezone naš najbolji skijaš konačno je počeo postizati vrhunske rezultate i u veleslalomu, koji su mu trebali da se ubaci u borbu za veliki Globus.

- Ove sezone prilika za naslov je velika. Nitko od najboljih skijaša nije postigao seriju pobjeda i bodovi su raspoređeni među skijašima. Ivica samo treba što duže zadržati vodstvo ili ne dopustiti da mu konkurencija pobjegne - istaknuo je direktor reprezentacije Vedran Pavlek.

Do kraja sezone još je 14 utrka, od toga četiri slaloma, tri veleslaloma i jedna kombinacija. Za šansu za Globus Ivica u slalomima i kombinaciji mora biti na postoljima, dok u veleslalomu sedmo-osmo mjesto mora biti minimum. Plus, naravno, koji bod u spustu i superveleslalomu.

Grange postranik
- Mislim da Grange ima najmanje šanse, dok su najveći konkurenti Ivici Austrijanac Raich i Norvežanin Svindal - rekao je Pavlek.

Ostat će žal za propuštenom kombinacijskom pobjedom u Val d'Isereu ali i za nešto više bodova u Kitzbühelu. No, svi su dosad kiksali. I Miller, i Svindal, i Raich, koji u Kitzbühelu u slalomu i kombinaciji nije osvojio ni bod.

Ne sumnjamo da će i Janica pomoći. Velika sestra je triput dizala Globus i znat će savjetima usmjeriti brata.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije