158. EL CLASSICO Sudar divova Real-Barca (20.00)

Jarni: Kraljevi su moji favoriti

02.05.2009.
u 14:40

Superderbi s Realom dolazi Barceloni u najgorem trenutku, tri dana uoči uzvrata polufinala Lige prvaka s Chelsea. Iza Barce su dva uzastopna remija (Valencia, Chelsea), dok je Real u seriji od sedam pobjeda zaredom ili čak 17 pobjeda u 18 utakmica u španjolskom prvenstvu. Posljednji poraz doživio je upravo od Barcelone na Nou Campu 13. prosinca 2008.

Davor Šuker među legendama Real Madrida


Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Davor Šuker uvršten je na službenoj stranici madridskog Reala među 100 najvećih igrača koji su nosili dres tog najtrofejnijega europskoga kluba. Šuker je za Real igrao od 1996. do 1999. godine, a osvojio je naslov prvaka Španjolske 1997., te europsku krunu 1998. godine. Za kraljevski klub odigrao je 86 utakmica i postigao 40 pogodaka. Trenirali su ga velikani Fabio Capello, Jupp Heynckess i Guus Hiddink.
Današnji El Classico posljednja je šansa Reala za obranu naslova prvaka. Pobjeda bi dovela Madriđane na samo bod zaostatka za vodećom Barcom uoči pet posljednjih kola, dok bi remi odveo Katalonce u mirnije vode.

Guardiola šest naslova
Real je, pod vodstvom Bernda Schustera (Barcu je vodio Rijkaard), slavio u posljednjem derbiju na Bernabeuu prošloga proljeća i tada osigurao naslov prvaka. Aktualni šefovi Juande Ramos i Josep Guardiola drugi put će se međusobno sučeliti u El Classicu. Niti jedan od njih još nije osvojio naslov prvaka Španjolske kao trener, a Guardiola ih ima čak šest kao igrač Barcelone.

Robert Jarni igrao je u Realu u sezoni 1998./1999. i odigrao oba El Classica: 2:2 na Bernabeuu i 0:3 na Nou Campu. Barca je na kraju te sezone ostavila Real na minus 11.

– Kada se suparnik zatvori i kada se zaustavi Messija, Barcelona ima problema. Ne tvrdim da će tako biti i večeras, ali kad se igra ne Bernabeuu, Real je uvijek favorit. Naravno da su moje simpatije na strani Madriđana – kazao je Jarni.

Vjerujete li da Real još može do naslova prvaka?

– Pobijedi li Real danas, imat će vrlo dobre izglede – zaključio je Jarni.

Barcelona je posljednji put bila prvak 2006. godine, a potom je Real osvojio dva naslova, s Capellom i Schusterom na klupi.

Realu će danas nedostajati suspendirani Pepe te ozlijeđeni Guti i Sneijder, dok se u konkurenciju vraća oporavljeni Arjen Robben.

City bi Robbena
Uoči derbija je iz Engleske stigla vijest da Manchester City za Robbena nudi Realu 20 milijuna eura. Real je Cityju prošloga ljeta već prodao Robinha za čak 43 milijuna eura.

Barcelona dolazi u Madrid bez ozlijeđenog Marqueza, dok je upitan nastup Thierryja Henryja.

Vjerojatni sastavi:
Real Madrid: Casillas; Sergio Ramos, Metzelder, Cannavaro, Heinze; L. Diarra, Gago; Higuin, Van der Vaart, Marcelo; Raul.

Barcelona: Victor Valdes; Dani Alves, Puyol, Pique, Abidal; Xavi, Keita, Iniesta; Messi, Eto’o, Henry.

Sudac: Undiano Mallenco.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije