POVRATNIK U HRVATSKU

Javio nam se bivši kapetan: 'U moje vrijeme u Dinamu nije bilo ovako. Nadam se da je ovo samo izuzetak'

Zagreb: Hrvatski telekom Prva liga, 4. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
22.09.2024.
u 11:00

Ja i dalje mislim da su prošli oni dani kada je Dinamo bio samo prolaznik u Europi, jer tu je dosta igrača koji su prolazili skupine, pobjeđivali velike momčadi – Tottenham, West Ham, Chelsea, Betis - rekao nam je Domagoj Antolić

U sjeni dolaska Ivana Rakitića u Hajduk iz Al Shababa protekao je povratak u HNL još jednoga igrača koji je Saudijsku Arabiju zamijenio Hrvatskom. Domagoj Antolić s 34 godine prešao je iz Damaca u Lokomotivu. Kako je do toga došlo?

– Istekao mi je ugovor s Damacom i nije bilo signala ni s jedne ni druge strane o produljenju. Rastali smo se na lijep način, i tako je moja avantura u Saudijskoj Arabiji završena. Grad u kojemu sam igrao zove se Khamis Mushait, do prijestolnice Rijada leti se sat i četrdeset minuta. Meni je život u tom gradu bio O. K., iako ću priznati da su financije bile najvažniji faktor koji me tamo držao tri i pol godine. No meni je i obitelj većinu vremena bila tamo sa mnom, supruga i djeca, pa eto – jedino što nam je tamo nedostajalo bili su internacionalni vrtić i škola. Sve druge sfere života tamo su na visokom nivou – kazao nam je Antolić.

Je li vam saudijska liga dala dobar podražaj, je li vam bila zahtjevna, dovoljno izazovna?

– U Saudijsku Arabiju došao sam 2021. godine iz varšavske Legije, kada ta liga nije bila na razini današnje. Od tada je liga jako napredovala, osobito u prošloj sezoni, kada su uspjeli dovesti velike svjetske zvijezde, i ona je sada zaista jako ozbiljno natjecanje.

Je li umjesno reći da je na primjer Marcelo Brozović u saudijskoj ligi stagnirao?

– To je stvar individualca, a ne lige. Mi možemo ovdje govoriti o Francuzu Kanteu iz Al Ittihada, koji je na Euru bio igrač utakmice, pa i kapetan Rumunjske Stanciu iz Damaca imao je vrlo dobru ulogu na Euru, Srbin Milinković-Savić iz Al Hilala u prvom krugu Eura bio je igrač s najvećom kilometražom na terenu... Nema smisla sve igrače koji igraju u Saudijskoj Arabiji trpati u isti koš. Mi moramo biti svjesni da Brozović nije bio na svojoj razini, ali razlog tome nije način igre u saudijskoj ligi. Kada je tek bio došao u Al Nassr, Broz je u prvih pola godine baš jako dobro igrao, tada su se Saudijci zaljubili u njega i svi su pozitivno govorili o njemu. Čine to i danas, ništa se tu nije promijenilo. Brozović bi s formom u kojoj sada igra mogao normalno igrati za reprezentaciju na svojoj staroj razini.

FOTO Pogledajte smrknuta lica utučenih dinamovaca, kao da ne znaju što ih je snašlo

Zagreb: Hrvatski telekom Prva liga, 4. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk
1/9

Kako ste doživjeli Ronalda na terenu u njegovim veteranskim godinama?

– Statistika kaže kako je Ronaldo u prošloj sezoni nadmašio broj od 20 golova, to znači da je snažno pridonosio momčadi. Ono što me iznenadilo njegova je posvećenost nogometu, kod njega postoji isti onaj stari žar s kojim slavi svoje golove, što znači da je još uvijek motiviran. Ako si najbolji strijelac lige, onda si sigurno na visokoj razini, a vidimo da Ronaldo još uvijek zabija i za reprezentaciju, što je najbolja potvrda tog visokog levela.

Kako ste se odlučili za povratak u Lokomotivu?

– S gospodinom Šikićem imao sam džentlmenski dogovor da ću doći u Lokomotivu ako mi ne dođe neka bolja ponuda. Meni je to najnormalnije, da se vratim tamo gdje sam već bio, gdje su i danas isti ljudi koji su i tada bili u klubu. U Lokomotivi vlada zdravo, obiteljsko ozračje, i zato sam sretan što sam tu. Nekad sam igrao protiv Karačića, Kolingera i Pajača, a Duji Čopu bio sam suigrač u Dinamu.

Pepova mašinerija

Kako biste usporedili saudijsku i hrvatsku ligu?

– Naša liga u ovom trenutku ne može se mjeriti sa saudijskom, tamo je sve na višoj razini nego kod nas.

Na žalost, razina koju drži hrvatska liga bila je najočitija baš ovoga tjedna u Münchenu. Osobito u svjetlu činjenice da je Dinamo protiv Bayerna imao iskusnu momčad na terenu. Je li vas sve to šokiralo?

– Je, je, lagao bih kada bih rekao da je drukčije. Ja i dalje mislim da su prošli oni dani kada je Dinamo bio samo prolaznik u Europi, jer tu je dosta igrača koji su prolazili skupine, pobjeđivali velike momčadi – Tottenham, West Ham, Chelsea, Betis. Na osnovi toga gradio sam optimizam uoči Bayerna. Dogodio se sada težak poraz, ali nadam se da je to samo izuzetak; da je Bayern imao svoj najbolji, a Dinamo svoj najgori dan. Ali, nije lako doći igrati iz HNL-a u ambijent Allianz Arene, gdje je Dinamu sigurno teže nego nekom Mainzu ili Kölnu, koji svakog tjedna igraju utakmice pred punim stadionima.

Dinamo za koji ste vi igrali 2015. godine u Münchenu je primio "samo" pet?

– U moje vrijeme mentalitet kluba bio je drukčiji; ajmo se mi samo plasirati u Ligu prvaka, a tamo što se napravi – napravi. Mi smo isto imali dobru momčad, a primili smo od Bayerna pet pogodaka, no teško se bilo oduprijeti Guardiolinoj mašineriji s Lahmom, Thiagom Alcantarom, Lewandowskim...

Kakva sezona čeka Lokomotivu? Čini se da to nije momčad koja bi se mogla boriti za Europu?

– Odigrano je tek šest kola, a čini mi se da je u prošloj sezoni Lokomotiva u ovo vrijeme bila u sličnoj poziciji. Dosta igrača je otišlo, kao što to uvijek biva u Lokomotivi, došlo nas je 7-8, i kad se bolje uigramo, sigurno ćemo krenuti prema gore. Očekuju nas sada Osijek i Dinamo, ali ni pred kim nemam nikakva straha otkad sam vidio koliku kvalitetu posjedujemo.

Jeste li planirali završiti karijeru u Lokomotivi?

– Da, Lokomotiva će biti moj posljednji klub za koji ću igrati. Nastojat ću ostati zdrav i pružati najbolje od sebe. Kada osjetim da to više ne mogu, prestat ću.

Tko su trojica vaših najvećih suigrača?

– U Dinamu sam s 18 godina debitirao kada je Luka Modrić još bio u Dinamu, tako da je on broj jedan, jer smo skupa odigrali nekoliko utakmica. Nakon njega – Mandžukić i svakako Andrej Kramarić, s kojim sam igrao u Lokomotivi kada smo bili doprvaci i igrali u finalu Kupa – zaključio je Domagoj Antolić.

Komentara 3

JM
JMN
12:47 22.09.2024.

Dragi komentatori, došao sam ovdje danas do čujem od vas u kojem našem klubu je danas potpuni raspad sistema i kaos jer ga vodi ulica umjesto nekog svemogućeg baje.

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
12:57 22.09.2024.

U tvoje vrijeme nisu zečevi, vedriši i ulica vodili klub.

US
usraniivantoljguzišpanovića
11:52 22.09.2024.

svi kojih su se marić,španović i zajec rješili jer kao imaju astronomske plaće i dio šalju mamiću u novim klubovima igraju standardno i među najboljima su(tolić,šutalo,bulat).svi koje su doveli ajme majko.Mislim da ga možemo usporedit sa Theophileom u trenutku kad je stigao u naš klub, također u sličnim godinama kao i Samy. Igrač s velikim iskustvom, ima oko 200 utakmica na vrlo visokom nivou, vrlo je fizički moćan. Može čuvati igrača na širokom prostoru što se danas rijetko nalazi. Samy je odličan i s loptom u nogama, miran je i sjajno otvara igru, tehnički je izuzetno nadaren. Osobno volim igrače iz tog podneblja, Marokanci imaju stav, čvrst karakter, veliki su profesionalci. Uostalom, Vaha Halihodžić ga je trenirao u reprezentaciji i o njemu je govorio sve najbolje. U Samyju smo dobili igrača na kojeg se možemo osloniti i po pitaju mentoriranja i odgoja naših mlađih igrača, primjerice Zebića, Jakirovića i Mikića. Kevin i Samy su idealan profil igrača za takve stvari - rekao je Marić za službenu stranicu Dinama.druga nizozemska,druga belgijska i mađarska liga su za marića ,,vrhunska razina,,..granada ispala tamo već oko božića i uigravala momčad za drugu ligu i nije u toj momčadi koja se pravi za drugu ligu bilo mjesta za torentea.rog potrgo križne ligamente.pa tko još dovodi igrača s takvom ozljedom.dajte jedan europski klub koji je doveo na posudbu igrača s potrganim križnim ligamentima.ovaj bek iz rome sjedi na tribinama..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije