FIFPRO XI

Jedan kapetan reprezentacije proglasio je Modrića najboljim. Tri izbornika stavila ga na prvo mjesto

KATAR 2022 -  Hrvatska nogometna reprezentacija odradila trening
Goran Stanzl/PIXSELL
28.02.2023.
u 08:11

Primjerice, Stefan Ristovski i Granit Xhaka dali su hrvatskoj legendi drugo mjesto

Sjajni hrvatski veznjak i lider vatrenih Luka Modrić, uvršten je u Fifinu momčad godine i tako je dobio novo veliko priznanje u zalasku karijere. Desetka Reala je prema mišljenju suigrača, protivnika, medija, izbornika i kapetana reprezentacija među 11 najboljih igrača za 2022. godinu.  Luka je u ukupnom poretku bio fantastični četvrti, a zanimljivi su rezultati glasanja kapetana što se tiče Modrića.

Naime, samo jedan kapetan nacionalne vrste odabrao ga je za najboljeg igrača svijeta i dodijelio mu pet bodova. Riječ je o kapetanu Sjeverne Koreje Kuk Chol Jangu, koji je na drugo mjesto stavio Lionela Messija, a na treće Erlinga Haalanda. Modrića su najboljim na svijetu proglasila i trojica izbornika, od kojih dvojica Hrvata, Igor Štimac (Indija) i Branko Ivanković (Oman). Treći izbornik koji mu je dao maksimalan broj bodova je Mario Rivera (Brunej)

Od ostalih kapetana, Jahuen Jablonski (Bjelorusija), Roy Krishna (Fiji), Lukas Hradecki (Finska), Stefan Ristovski iz Dinama (Makedonija), Keppler Ferreira Pepe (Portugal), Granit Xhaka (Švicarska), Marvin Phillip (Trinidad and Tobago) stavili su Modrića na drugo mjesto, čime su mu dali tri boda.

Kapetani Armenije, Kajmanskog otočja, Kostarike, Ekvadora, Gruzije, Hong Konga, Italije, Japana, Kazahstana, Kirgistana, Luksemburga, Nepala, Nikaragve, Papue Nove Gvineje, Perua, Poljske, Sierra Leonea, Singapura, Surinama, Tajlanda i Urugvaja dali su Modriću jedan bod i stavili ga na treće mjesto. 

Kako su svi glasovali možete pogledati na listi OVDJE

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije