Bundesliga

Jedvaju 12 minuta u pobjedi Bayera, Aubameyang omogućio slavlje Borussiji

Tin Jedvaj
Foto: DPA/PIXSELL
30.01.2016.
u 17:35

Bayer je sa 3:0 savladao posljednjeg na ljestvici - Hannover.

Bayer Leverkusen ubilježio je danas najuvjerljiviju pobjedu u 19. kolu njemačkog prvenstva. Sa 3:0 savladao je posljednjeg na ljestvici - Hannover, kojem je to bio peti uzastopni poraz. Apotekari su pak trijumfirali treći puta u posljednja četiri ogleda u Bundesligi.

Tin Jedvaj od 78. minute sudjelovao je u pobjedi Bayera dok je vratar Dario Krešić susret odgledao s klupe za pričuve.

Iako je Kiessling u 44. minuti doveo domaćina u vodstvo, junak je bio dvostruki strijelac, Meksikanac Javier Hernandez Chicharito. Zabio je prvo s bijele točke u 63. minuti, a potom i u 87. minuti. On se preporodio ove sezone od dolaska u Bundesligu. U 16 nastupa 13 puta zatresao je mrežu te je četvrti na listi najboljih strijelaca.

Borussia Dortmund uspješno je nastavila potjeru za vodećim Bayernom. Na svom Signal Iduna Parku pred 81 tisućom gledatelja pobijedila je Ingolstadt dugo lomeći njegov otpor. Pred kraj utakmice ukazao se prvi strijelac prvenstva, Pierre-Emerick Aubameyang, i dvama pogocima (u 77. i 86. minuti) postavio konačan rezultat (2:0).

Posljednjih 25 minuta za Borussiju je odigrao američki Hrvat, 17-godišnji Christian Pulisic, kojem je to bio debi za prvu momčad žuto-crnih.

Ostali rezultati: Augsburg - Frankfurt 0:0, Werder - Hertha 3:3, Darmstadt - Schalke 0:2.

>>Igrač Arsenala brutalno 'pokosio' suigrača, a njegova momčad primila gol!

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Komentara 1

UN
unbekant
07:06 31.01.2016.

Pocela Bundes-liga,nesto sto se s uzivanjem prati,nema nista ljepse na svjetu,nego pratiti Njemacki nogomet,svi staioni do nebesa puni,nogomet kao u bajkama................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije