Napadač Rangersa još mjesec dana na štakama

Jelavić: I mene je Rapid tjerao da učim jezik, to je dobro

\'Rangers Nikica Jelavic is tackled by Heart of Midlothian midfielder Ian Black during the Clydesdale Bank Scottish Premier League match at Tynecastle, Edinburgh. Photo: Press Association/Pixsell\'
PA/Pixsell
26.10.2010.
u 20:16

- Nepotrebno je uoči Bruggea Dinamu stavljan teret favorita. No, plavi su blizu dočeka proljeća - smatra Jelavić

Tri tjedna prošla su otkako je Nikici Jelaviću operiran zglob. Dane na rehabilitaciji u Selcu provodi s Dinamovim vratarom Filipom Lončarićem. Jelavić je do sada u karijeri imao puno problema s ozljedama, u seniorskom stažu gotovo je tri godine izbivao s travnjaka. Zna kako je nositi se s ozljedama jer se svaki put nakon toga vraćao bolji.

– Naporno se radi svaki dan, praktički od jutra do mraka. Samo je odmor za ručak. Sada već lagano razgibavam zglob, a za mjesec dana bacit ću štake i skinuti longetu. Tada bih trebao početi s pravim treninzima. Očekujem da ću se vratiti do Nove godine. Najteže je kad ne igrate. No, znam svoj cilj: želim se odmah vratiti na vrh, a ne da se nakon oporavka tražim godinu dana – priča Jelavić.

Ako Glasgow uđe u Ligu prvaka, Nikica će igrati u drugom dijelu. Drugi je u skupini C, iza Manchester Uniteda, a ispred Valencije.

– Protiv Valencije smo u zadnjoj utakmici izborili samo bod, iako smo dvaput promašili prazan gol. Najvažnije je da u Valenciji ne izgubimo, a ako nam to uspije prolazimo jer u posljednjem kolu igramo kod Bursaspora.

Kako to da ste se odlučili za naše liječnike i Selce, a na Otoku postoje brojni vrhunski centri za oporavak.

– U dogovoru s klubom. Pitali su me za mišljenje i rekao sam da sam se već u Hrvatskoj oporavljao od ozljede i da sam se uspješno vraćao na vrhunsku razinu.

Dinamo je svojim strancima postavio klauzulu u ugovoru da za tri mjeseca moraju svladati osnove hrvatskog jezika, jeste li se vi s takvim obvezama suočili u Rapidu, odnosno sad u Glasgowu?

– Nešto slično prošao sam u Rapidu. No, nije bilo roka. Dva puta tjedno pohađao sam tečaj njemačkog jezika. To je dobro, puno mi je pomoglo. U Glasgowu nemam takvih zahtjeva jer otprije dobro govorim engleski jezik.

Komentara 2

OB
-obrisani-
00:45 27.10.2010.

istina!

OB
-obrisani-
00:59 27.10.2010.

NOGOMETNI i HOKEJAŠKI manager: http://tinyurl.com/nogomet-hokej :::U razvoju su još: FORMULA 1, TENIS, KOŠARKA, RUKOMET, ODBOJKA, BIATLON i BASEBALL na koje je moguća registracija te kad igra počne bit ćete obaviješteni na e-mail o početku pojedinog sporta. Trenutna zajednica managera u u postojećim sportovima broji oko 350 000 korisnika i svakim danom sve je veća::: http://tinyurl.com/nogomet-hokej

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije