engleska

Jelavić: To mi je ostvarenje sna

'Barclays Premier League. Everton v Tottenham Hotspur. Nikica Jelavic scores the winner for Everton. Credit: The Times. Online rights must be cleared by NI Syndication. Photo: NI Syndication/PIXSELL'
'Bradley Ormesher/NI Syndication/'
14.04.2012.
u 08:04

U polufinalu FA kupa (13.30 sati) na Wembleyu se sastaju Everton i Liverpool.

Kada Nikica Jelavić danas (13.30 sati) istrči na prepuni Wembley kroz glavu će mu proći čitava karijera. Počeci na livadama oko Gabele kada je kao dječak sanjao o tome da jednog dana zaigra na travi kultnog engleskog stadiona, teške ozljede koje su mu usporile karijeru, mukotrpan rad... Danas će naš reprezentativac postati dio duge tradicije derbija između Liverpoola i Evertona. Suparništvo tih klubova traje 118 godina, a brojni su velikani utkali svoj doprinos u veliki derbi.

Odgovara mi taj stil

- Cijeli život sanjao sam utakmicu na Wembleyu. I kada sam postizao pogotke na livadama, maštao sam da sam na Wembleyu. Ta je utakmica ispunjenje moga dječačkog sna. A kad samo vidite koja su velika imena igrala takve velike utakmice naježite se od poštovanja - kazao je Jelavić.

Od dolaska u Everton, u 10 utakmica postigao je pet pogodaka. Engleski kroničari složni su u jednom: Everton je napokon dobio pravog centarfora!

- Odgovara mi taj stil nogometa. Odlično sam se snašao i daj bože da nastavim s takvim igrama do kraja prvenstva i na EP-u.

Malo je nedostajalo da se Jela u polufinalu FA kupa nađe na drugoj strani. Među klubovima koji su ga vabili dok je bio u Rangersima bio je i Liverpool. No, nije bio spreman izdvojiti devet milijuna eura koliko je škotski klub tražio.

Carroll je koštao 35 mil...

Baš su se s brojkama poigrali engleski mediji u najavi utakmice. Britanski Express osvrnuo se na politiku dovođenja igrača u Liverpool i očitu pogrešku što je odustao od Jelavića: "Dok se Liverpool pita koliku vrijednost imaju igrači za koje je dao velik novac, iznos za koji je Jelavić prešao u Everton čini se zaista smiješnim, pogotovu u usporedbi s 35 milijuna funti za Andyja Carrolla".

U Evertonu se oduvijek uvažavalo i mišljenje Slavena Bilića: "Da, zaista je jeftino prešao u Everton. Najbolje godine su pred njim. Očekivao sam da će dati i više jer on jednostavno nema granica. Znao sam da će se savršeno uklopiti jer je Evertonu nedostajao odličan golgeter, ali i igrač oko kojeg će graditi igru", naglasio je Bilić za Independent.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije