Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANA JELUŠIĆ Riječanka ohrabrena čeka Zagreb

Jelušić: Nadam se ledu na Sljemenu

31.12.2008.
u 10:09

Prije dvije godine Ana Jelušić je u Semmeringu bila četvrta. Šest dana kasnije na Sljemenu je ostvarila najbolji plasman karijere - bila je druga. U ponedjeljak je Ana u istom austrijskom skijalištu bila šesta. Najavljuje li to ona ponovo odličan nastup i na Crvenom spustu, u nedjelju 4. siječnja?

Staze se raspadaju
Mlada Riječanka vjeruje da je tim dometom dobila nešto psihološkog goriva za zagrebačku utrku.

- Moja druga vožnja u Semmeringu dokaz je da ne govorim u prazno kada kažem da mogu puno više, samo se stvari moraju poklopiti.

Jedan od tih uvjeta je i način postavljanja staze. A s njim su, generalno, i ona i njezin trener Zoran Sobol poprilično nezadovoljni.

Za Niku Sljeme nije upitno


Kad je pregledao Niku Fleiss, fizioterapeut Zoran Pršo morao je zapisivati što je sve skijašica ozlijedila padom u Semmeringu.
- Nika ima trzajnu ozljedu vrata, nategnuto hvatište mišića zadnje lože, a i kost lijeve noge iskočila je iz kuka za dva centimetra, pa je primila dvije injekcije protiv boli. Sada je to namješteno, i sreća je da ništa nije puknulo, pa nastup na Sljemenu nije upitan. Nika je u utorak bila na terapiji oko šest sati, dobila je i dvije injekcije.

- Užasno sam ljutit na ljude koji pripremaju skijašicama staze i one koji sve to dopuštaju. Te nam staze ne odgovaraju jer se za skijašice iznad startnog broja 30 raspadnu. Nije fer raditi utrke samo za prvih deset. Nadam se da će Vedran Pavlek sa svojom ekipom na Sljemenu napraviti bolju stazu za naše skijašice, ledeniju - priželjkuje Sobol.

I Ana kaže da je staza bila pripremljena ispod standarda Svjetskog kupa.

- Već sam se počela navikavati na taj šugavi snijeg koji rade za slalom. To je snijeg do kojeg dođu tako da stazu zalede, prođu ratrakom i potom staza ostane grbava jer se lomi na komade.

Ni Jelušić ne skriva da i na Zagrebačkoj gori priželjkuje što ledeniju stazu.

- Čujem da na Sljemenu rade punom parom, pa vjerujem u bolje uvjete na stazi. Puno me skijašica već pitalo kakva će biti staza na Sljemenu.

Radna Nova godina
Priča nam Ana da kolegice skijašice iz Svjetskog kupa hvale zagrebačku utrku i da kažu kako im je na Sljemenu lijepo skijati. Nadamo se da će tako biti i Ani kada se vrati iz austrijskog skijališta Innerkremsa gdje će, po običaju, dočekati i Novu godinu.

- Naše su Nove godine u Innerkremsu radne. Izdržimo li, budemo budni do ponoći, no nekad odemo spavati i prije ponoći jer nas sutradan čeka trening - ističe Ana.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije