Procjena generalnih menadžera

Jokićev i Šarićev Denver Nuggetsi imaju najbolji domaći teren u NBA ligi

10.10.2024.
u 16:12

Vodeći operativci NBA klubova očekuju da će prvaci opet biti Boston Celticsi a da će im najvećeg konkurenta u tom pohodu predstavljati Oklahoma čijeg braniča Shai Gilgeous-Alexandera vide kao najkorisnijeg igrača lige (MVP)

Sad je već to postala tradicija da se neposredno prije početka NBA sezone radi anketa među generalnim menadžerima svih 30 klubova koji su ovaj put odgovorili na 50 pitanja vezanih uz predviđanja.

A neka od najzanimljivijih predviđanja vam prenosimo pa tako i ono da 83 posto GM-ova tvrdi da će aktualni NBA prvaci Boston Celticsi uspjeti obraniti naslov. Za najboljeg igrača lige (MVP), na kraju sezone, anketom je projiciran Shai Gilgeous-Alexander, branič Oklahoma Cityja (40 posto) i to ispred Dončića (30 posto), Embiida (7 posto) i Jokića (7 posto).

Francuz Victor Wembanyama je najpoželjniji mladi igrač (77 posto) a Luka Dončić najbolji razigravač. Najboljim braničem-šuterom, ujedno i najvećim atletom u ligi, procijenjen je Anthony Edwards iz Minnesote. Za igrača koji bi mogao ostvariti najveći napredak smatra se Jalen Williams iz Oklahome.

Denver Nuggetsi Nikole Jokića i Darija Šarića proglašeni su za momčad koja ima najbolji domaći teren a višestruki osvajač MVP nagrade Jokić prvi je u nekoliko kategorija (najpametniji igrač, najbolji dodavač, najbolji centar). Za najsvestranijeg NBA igrača proglašen je Giannis Antetokounmpo (ispred LeBrona Jamesa) dok je Stephen Curry (proglašen i za najboljeg lidera i najboljeg šutera) najpoželjniji izbor za igrača koji bi trebao uzeti šut za pobjedu.

Već petu sezonu zaredom, čelni operativci NBA klubova za najboljeg NBA "coacha" izabrali su Erika Spoelstru, trenera Miamija.

Za potez koji je, ovog ljeta, najviše iznenadio proglašena je razmjena igrača koja je Karl-Anthonyja Townsa poslao u New York i to ispred prelaska Paula Georgea iz LA Clippersa u Philadelphiju.

Premda je na ovogodišnjem NBA draftu izabran tek kao treći, Reeda Shepparda smatraju za najvećeg kandidata za novaka godine baš kao i za novaka koji će za pet godina biti najbolji igrač proistekao iz klase 2024.

Generalni menadžeri glasovali su i za najbolje košarkaše izvan NBA i očito nije slučajno da se među prvih šest našlo čak pet bivših NBA igrača. Prednost je dobio Olympiacosov Bugar Saša Vezenkov (30 posto), drugi je Milanov Nikola Mirotić (27 posto) a treći Realov Edy Tavares (17 posto).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije