PROMO

Još tri dana do Boris Hanžeković memorijala

Boris Hanžeković memorijal
Foto: Julien Duval
1/6
03.09.2024.
u 14:10

Zagreb čeka tri dana vrhunske atletika

Odbrojavanje do 74. Boris Hanžeković memorijala ušlo je u završnicu. Još samo tri dana dijeli nas od svjetskog atletskog spektakla koji započinje u petak 6. rujna kada će se u srcu Zagreba, na glavnom zagrebačkom trgu, s početkom u 17 sati održati Zagreb City Challenge. Za potrebe ovog natjecanja na Trg bana Jelačića dovozi se čak 20 tona pijeska koji je potreban za doskočište, kao i postavljanje impresivne staze za zalet od 60 metara kojom će protrčati brojni vrhunski skakači i skakačice u dalj.

Subotnja večer 7. rujna od 18.30 sati rezervirana je za noćni spektakl pod zvijezdama - 10. Memorijal Ivana Ivančića na Gradskim fontanama, gdje će kuglu tešku preko 7 kg bacati najbolji bacači svijeta. Osim uzbudljivih sportskih trenutaka, specijalni efekti, projekcije na fontanama, tisuće ljudi okupljenih oko bacališta - pravi su razlozi zašto ovo događanje ne smijete propustiti.

Foto: Julien Duval

Kulminacija događanja bit će tradicionalni Boris Hanžeković Memorijal koji započinje svečanim otvorenjem u 17 sati na Sportskom parku Mladost. Na 74. izdanju ovog natjecanja očekuju nas atraktivne atletske izvedbe i sportski trenuci za pamćenje u čak 21 disciplini.

Na listi imena natjecatelja svake godine nalaze se brojni osvajači odličja, tako će startne liste disciplina i ove godine vrvjeti vrhunskim imenima poput bacača kugle Ryana Crousera, bacača kladiva Ethana Katzberga, bacača diska Rojea Stone i bacačice diska Valarie Allman koji su sve redom olimpijski pobjednici iz Pariza. Dodajmo i da će u Memorijalnoj utrci Boris Hanžeković na 110 metara prepone trčati dva olimpijska pobjednika - Omar McLeod i Hansle Parchment. Pred domaću publiku stat će na kako kažu, najdražem natjecanju sezone, naša Sandra Elkasević, Sara Kolak i Filip Pravdica, kao i mlade nade hrvatske atletike - Jana Koščak, Mia Wild, Vita Barbić i Roko Farkaš.

Foto: Julien Duval

U sklopu tjedna atletike organizatori Boris Hanžeković Memorijala natjecateljski sadržaj upotpunili su dodjelom stipendija mladim perspektivnim atletičarkama i atletičarima koja će se održati 4. rujna, te Drugom BHM atletskom konferencijom. Tako će se na njoj u subotu 7. rujna u hotelu Hilton Garden Inn okupiti vrhunski atletski stručnjaci te eminentna imena iz svijeta atletike i sporta općenito. Konferencija će sudionicima pružiti nove znanja i prenijeti iskustva zanimljivih sportskih područja, vrijeme za umrežavanje i druženje domaćih atletskih i sportskih stručnjaka i entuzijasta s predstavnicima iz svijeta atletike i sporta.

Foto: Julien Duval

Program ovogodišnje konferencije uključuje dva panela - „Održivost i nasljeđe velikih sportskih događaja“ te „Mentalno zdravlje i psihološka priprema sportaša“ koji će okupiti sportaše, trenere i sportske psihologe koji će razgovarati o važnost mentalnog zdravlja u sportu posebice vezano uz pritisak na vrhunskim natjecanjima, kao i dva zanimljiva predavanja.

Više o programu i načinu prijave za besplatno sudjelovanje pročitajte na mrežnoj stranici zagreb-meeting.com.

Mjesta za Boris Hanžeković memorijal ubrzano se rasprodaju, ne čekajte zadnji čas i požurite po svoju još danas klikom na Ulaznice.hr.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije