Joško Vlašić:

Znamo kako Blanku dovesti do zlata na Olimpijskim igrama

Blanka Vlašić
Foto: Press Association/Pixsell
16.01.2016.
u 19:15

– Još joj je posebno to skakanje u Splitu, kaže da joj je u odnosu na finale Svjetskog prvenstva 30 posto teže nastupati pred svojom publikom – kaže tata Vlašić.

Tretiraju je kao povratnicu godine, sve zbog tog srebra na Svjetskom prvenstvu u Pekingu, ali nije to prava Blanka Vlašić. Ona je atletska zvijezda, jedna od najvećih svih vremena. I premda je, kako kaže tata Joško, u poznim sportskim godinama u kojima svaki dan počinje pitanjem “kako si”, Blanka je naša velika uzdanica za Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Samo joj to zlato nedostaje, sva druga već su u vitrini.

– Blanka je fizički na svom vrhuncu, a jedini problem što se tiče zdravlja jest ta neodrazna desna noga. Ali znamo sve što nas čeka, vodimo maksimalnu brigu o njenu zdravlju. Do nastupa u Riju dozirat ćemo njene skokove, ići ćemo na dvoranski SP u Portlandu, ali naš je cilj nastup na Olimpijskim igrama, pa makar više i ne skakala nakon Portlanda (sredina ožujka, nap.a.) – kazao je Joško Vlašić.

Naravno, prvi je cilj nastup na Igrama, ali onaj pravi...

– Znamo kako Blanku dovesti u situaciju da osvoji zlato – nedvosmisleno je poručio Joško.

Radi priprema za OI ove godine vraća se, nakon petogodišnje pauze, skakački miting u Splitu. Posljednji je održan 2011., a najbolje svjetske visašice ponovno stižu u Split. Ovaj put skakat će u velikoj dvorani Gripe 29. siječnja.

– Još joj je posebno to skakanje u Splitu, kaže da joj je u odnosu na finale Svjetskog prvenstva 30 posto teže nastupati pred svojom publikom – dodaje tata Vlašić.

Predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić jako je zadovoljan početkom godine.

– Olimpijska je godina, dobro nam je krenulo, naš Žunić ispunio je normu za OI, na visaškom mitingu nastupit će Blanka, a uz nju i Ana Šimić. Na Gripe ćemo dovesti sve raspoložive najbolje svjetske skakačice – kazao je Veštić.

>>Na mitingu skakačica u Splitu nastupaju Blanka Vlašić i Ana Šimić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije