ARIJAN ADEMI

Junak šoka protiv Njemačke: Nije bilo fešte, samo smo večerali, a ja samo želim san

02.04.2021.
u 10:21

– Nitko nije vjerovao da bi se to moglo dogoditi, osim nas samih, mi smo doista u to vjerovali. Imamo samopouzdanja jer smo svjesni da smo dobri. Tako smo i ušli u utakmicu i igrali tako do kraja, borili se i vratilo nam se to na najljepši način, tom velikom pobjedom – kazao nam je Ademi

Najveće iznenađenje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo priredila je reprezentacija Sjeverne Makedonije. Na gostovanju u Njemačkoj pobijedila je Elf s 2:1 i ostala u velikoj igri za odlazak na svjetsku smotru.

Sjeverna Makedonija povela je pogotkom kapetana Gorana Pandeva potkraj poluvremena. U nastavku su se Nijemci vratili u igru pogotkom Gundogana iz jedanaesterca, ali je potom na scenu stupio Dinamov kapetan Arijan Ademi i svoju odličnu igru okrunio asistencijom u 85. minuti za Elmasa koji je bio strijelac za veliku pobjedu. Ademija smo dan nakon utakmice telefonski uhvatili u Skoplju.

– Tek sam sletio u Skoplje – javio nam se jučer oko 14 sati Ademi i nastavio o toj velikoj pobjedi:

– Doista je velika jer smo igrali protiv velikog suparnika. Ponovno smo pokazali da smo na dobrom putu, da možemo napraviti velike stvari, ovo nam je veliki vjetar u leđa da napravimo nešto što još nikada nismo, da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo. No, sad trebamo nastaviti tako.

Ova je pobjeda odjeknula u nogometnom svijetu, veseli se cijela Sjeverna Makedonija, čak su se i u Duisburgu pred stadionom okupili Makedonci koji ondje žive da bi pozdravili igrače i proslavili tu sjajnu pobjedu.

Nitko nije vjerovao da bi se to moglo dogoditi, osim nas samih, mi smo doista u to vjerovali. Imamo samopouzdanja jer smo svjesni da smo dobri. Tako smo i ušli u utakmicu i igrali tako do kraja, borili se i vratilo nam se to na najljepši način, tom velikom pobjedom – kazao nam je Ademi čekajući let u Zagreb i dodao:

– Uh, nisam se naspavao, sad samo da mi je doći kući i naspavati se.

Znači, bila je velika fešta u Duisburgu nakon pobjede?

– Ma nije, neki su igrači odmah otišli kući, a mi ostali zajedno smo večerali i prepričavali dojmove s utakmice.

Koliko je velika ta pobjeda govori i podatak da Njemačka u kvalifikacijama za svjetska prvenstva nije izgubila utakmicu u zadnjih 20 godina, a odigrala ih je 35.

No, Sjeverna Makedonija postala je ozbiljna momčad, uostalom, prvi je put izborila nastup na Europskom prvenstvu i ne namjerava ovog ljeta na tom natjecanju biti prolaznik. U kvalifikacijama za SP pred njom je ipak još jako težak posao, sad je bodovno izjednačena s Njemačkom. Iznenađujuće, vodeća Armenija ima tri boda više od njih, još prijete Rumunjska i Island, a u skupini je i slabašni Lihtenštajn.

– Skupina nije nimalo jednostavna, ali sad smo pokazali da možemo. Pa ako smo mogli svladati Njemačku, onda možemo i sve ostale u kvalifikacijskoj skupini, a onda na ljeto i u skupini na Euru u kojoj smo s Nizozemskom, Austrijom i Ukrajinom. Znamo da smo dobri i samo tako trebamo nastaviti pa će biti još veselja. Imamo dobru momčad, dobro smo vođeni i dobro organizirani – zaključio je Ademi koji teško da će u svoj Šibenik u subotu s Dinamom iako se, čini nam se, našalio: – Bit ću spreman za subotu.

Ne bi nas to čudilo od njega, no zaslužio je malo odmora nakon 90 minuta teške utakmice s velikom Njemačkom. A mi moramo i dalje žaliti što takav igrač nije na vrijeme dobio poziv i ne igra za hrvatsku reprezentaciju jer njegova kvaliteta nije sporna.

Komentara 2

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
14:37 02.04.2021.

Ademi je motor Dinama , izuzetno vazan igrac , a velika je mudrost bila dati mu odlicnu placu i zadrzat ga u Dinamu , pobjedi li Vilareal i ptode dalje , bit ce najveca pobjeda Dinama

DU
Deleted user
10:46 02.04.2021.

Bravo za Ademija. A Njemačka, tri Nijemca u ekipi. Di je ponos? Striček s brčićima se okreće u grobu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije