ZDRAVKO ŽELI STOŽER

Jurčević od Bilića tražio da ga pusti u Dinamo!

Bilić Jurčević
Marko Lukunić/Pixsell
10.05.2010.
u 11:06

Mamić želi Nikolu Jurčevića, ali ga kopka to što nema karizmu, pa želi i Roberta Prosinečkog u paketu.

Hoće li Nikola Jurčević, koji jučer nije odgovarao na pozive, u petak 14. svibnja postati novim Dinamovim trenerom, dan nakon posljednjeg kola, nakon 20. godišnjice sjećanja na nerede u Maksimiru? Kladiteljskim rječnikom, trenutačno je koeficijent 1.40, a mogao bi i padati nakon što su intenzivirani razgovori u trokutu Zdravko Mamić - Nikola Jurčević - Slaven Bilić.

Jura već odbio Zdravka

Naime, u ponedjeljak je procurilo da je Nikola Jurčević razgovarao s izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije Slavenom Bilićem o napuštanju stožera. Da ga je tražio prijateljski savjet, nakon što je već dvaput Jurčević odbio. Prvi put 2006. godine kada je Mamić smjenjivao Josipa Kužea, drugi put u veljači 2009. kada je Marijan Vlak odlazio u povijest.

Mamić i Bilić su vrlo dobri, sigurno je i Zdravko od Slavena tražio mišljenje. I zasad je, čini se, Jurčević na milimetar do Maksimirske 128, gdje je već bio kao Dinamov trener.

Naime, Zdravko Mamić, koji nije zadovoljan radom Krune Jurčića, želi promjenu, ali kopka ga spoznaja da niti bivši vatreni nema karizmu. I zbog toga se ponovo otvara stara ideja da u klub dođe i Robert Prosinečki, koji nam se jučer također nije htio javiti na pozive. U tome je prepreka 750 tisuća eura koliko mu je Dinamo ostao dužan. Navodno ta prepreka nije prevelika, kada bi Žuti prihvatio poziv. Što bi Prosinečki radio? Vjerojatno bi ga Mamić postavio za čovjeka koji bi savjetima pomagao Jurčeviću te također, uz Mamićeva brata Zorana, vodio igračku kadrovsku politiku. Jer, Prosinečki nema završenu školu, nema trenersku diplomu. I zapravo bi radio nešto slično što radi i u reprezentaciji.

Nikola želi u Maksimir

Mamić vrlo dobro pamti da Nikola Jurčević, koji je vodio njegovu momčad u sezoni 2003./2004., nije osvojio naslov prvaka. Nadjačao je Hajduk, ali tri kola prije svršetka sezone igrao je 1:1 u Zadru i to je bio kraj. U novoj sezoni je u četiri utakmice tri puta remizirao i jednom je poražen i Mamić ga je smijenio. Te je sezone Dinamo igrao u ligi za ostanak.

Mamić bi najradije Bilića na klupi, no zna da Slaven nikada ne bi došao, pa pokušava sa zagrebačkim dvojcem. Jurčević želi u Maksimir, čeka se posljednja Zdravkova riječ.

Komentara 13

DA
darko30zg
23:25 10.05.2010.

Ja mislim da se Žuti nebu dal hebat od nijednog Mamića, pa on zna o nogometu više od njih dvojice zajedno. A ak dođe, onda ima neke šanse i za Dinamo...

JM
ja-ma
23:32 10.05.2010.

Vidim,repka je procvjetala na čelu sa Bilićem,Jurčevićem i Prosinečkim.Puno baba,kilavo dite!

JM
ja-ma
23:10 10.05.2010.

Ovo mi se sve skupa manje sviđa od Jurčića!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije