UOČI CIBALIJE Trener Modrih najavljuje pobjedu i vjeruje da će sutra pokazati svoju kvalitetu

Jurčić: Ako smo mi pravi, svi su sporedni

04.04.2009.
u 16:21

Mini pripreme su završile i u Vinkovcima će se pokazati što je u 14 dana rada napravio Krunoslav Jurčić. Dinamov je trener zadovoljan kako su igrači odgovorili na njegove zahtjeve. A oni su išli u smjeru agresivnosti, brže igre.

Agresijom na agresiju
- Siguran sam da će se već u Vinkovcima vidjeti ono što želimo prikazivati u svakoj utakmici. Želimo igrati moderan europski nogomet, kad budemo na toj razini, kod kuće ne bismo smjeli imati nikakvih problema - procijenio je Jurčić. Isipao je nisku komplimenata na račun Cibalije.

Jurčić zna sastav, ali ne želi suparnicima olakšati posao



Mario Mandžukić nije trenirao s momčadi zbog ozlijeđenog koljena, niti će ići na put. Morales je stigao iz Čilea i teško da je spreman za utakmicu s Cibalijom, Hrgović je počeo trenirati iako ga boli peta.
- Radio je i trpio bol, volim takve ljude, s takvima možeš u rat - veli Jurčić koji nije želio otkriti sastav.
- Kakav bih bio trener da nisam uigravao sastav, dakle znam ga. Imam 13-14 igrača koje planiram, ali zašto bih suparniku olakšao posao, neka razmišljaju tko će iz našeg velikog kadra igrati - kaže Kruno.
Za susret s Cibalijom definitivno je otpao Ante Tomić koji je ozlijedio unutrašnje ligamente koljena. Iz mlade reprezentacije s ukočenim leđima vratio se Dejam Lovren i neće putovati na utakmicu.
- To je momčad koja ima volju, uz uvijek kvalitetne igrače stalno se pojavljuju novi. Imaju usađeni voljni moment, agresiju na kojoj ne moraju dodatno raditi. Za razliku od većine momčadi, imaju dosta odličnih pucača, pa i o tome moramo misliti. Naravno da imaju i slabosti koje sam prenio svojim igračima i koje želimo iskoristiti. A trener Mršić je pravi meštar, iskusni trener s puno utakmica u nogama, što je važno za mladu momčad. Bez obzira na sve dobro što mislim o njima, naše je da sutra pobijedimo.

Cibalia je bila ravnopravna s Hajdukom, agresivna, zacijelo će biti takva i sutra

- Bit će još agresivnija, momčad protiv Dinama svoju šansu vidi baš u agresivnosti. Na nekim utakmicama smo na dobro odgovarali. A Hajduk i Dinamo motivi su za sve suparnike.

U susretu s Osijekom, kad je Dinamo odgovorio na agresivnost istom mjerom, napravljeno je 59 prekršaja. Jurčić je tada rekao da ne voli takve utakmice. A u Vinkovcima bi se baš to moglo ponoviti.

- Ako je to način da se zaustavi agresija suparnika, zašto ne. Mi smo kvalitetniji, uzvratit ćemo na duele i prekršaje, ali onda moramo pružiti i veću kvalitetu same izvedbe.

Osijek ispred Cibalije
Hajduk je u Osijeku, Dinamo u Vinkovcima, kome će biti teže u Slavoniji?

- Objektivno, za probleme Hajduka i nemam vremena. Na tablici Osijek je ispred Cibalije koja ima dobar niz. Osijek je u zamahu, ali možda je samo moja želja kad kažem da će Hajduku biti teže. Svi me pitaju za Hajduk, ali ako smo mi pravi, svi su drugi sporedni, pa tako i Hajduk - pričao je trener Dinama Kruno Jurčić, uvjeren da je u reprezentativnoj stanci popravio “krvnu” sliku svoje momčadi.

No, ocjena o tome moći će se ipak donijeti tek nakon ovog važnog sutrašnjeg susreta u Vinkovcima s Cibalijom. Jer, tamo su i Hajduk i Dinamo ove sezone igrali 1:1.
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije