Trener Liverpoola

Jürgen Klopp se raduje susretu s Hrvatom: Veselim se što ću ga vidjeti

Jurgen Klopp
Foto: NordPhoto/PIXSELL
1/7
16.02.2022.
u 14:33

– Veselim se što ću napokon vidjeti Ivana Perišića. Skupa smo svojedobno radili u dortmundskoj Borussiji i osvojili dvostruku krunu.

Današnjim utakmicama nastavlja se natjecanje u šesnaestini finala Lige prvaka. Bit će ovo treći sraz Intera i Liverpoola u ovoj fazi nekog europskog natjecanja. Sjetit će se neki nezaboravne večeri kada je prije 14 godina Fernando Torres zabio sjajan pogodak u 1:0 pobjedi Redsa. Oni stariji navijači drhte na spomen Intera.

Jer, uobičajen je stav da su Talijani svojedobno pokrali momčad Billa Shanklyja onemogućivši joj da postane prvi engleski prvak Europe 1965. godine. Nakon što su prvu utakmicu pobijedili, uzvrat su izgubili 0:3. Nakon optužbi da su bili dopingirani, Liverpool je pokraden, smatraju engleski kroničari.

Hrvati ključni

No danas bi posebnu stranicu u povijesti susreta ovih dviju velikih europskih momčadi mogli ispisati hrvatski nogometaši. Talijani su ovih dana ponudili taktičku analizu po kojoj bi ključan mogao biti učinak Ivana Perišića, odnosno Marcela Brozovića.

Posebice u Perišiću Talijani vide sjajan adut u ofenzivnom dijelu. Njegova uloga bit će da, dubokim postavljanjem i izlaskom u ofenzivnom dijelu igre, neutralizira Trenta Alexandera-Arnolda. Interov trener Simone Inzaghi kategorički je ustvrdio da će puno toga ovisiti o izvedbi hrvatskog dvojca, koji je zadnjih sezona ključni pokretač svih mehanizama talijanske momčadi. U nešto drukčijem ozračju Jürgen Klopp dočekuje susret. Posebice nakon što su otočki mediji naglasak stavili na to što je LGBT zajednica njemačkog trenera nominirala za osobu godine.

– Inter je vrhunska momčad, s vrhunskim pojedincima, ali i vrhunskim trenerom. Čvrsti su, kreativni i momčad je izdrilana. Morat ćemo biti na top razini ako mislimo uloviti barem malu šansu – kazao je Klopp, koji će, nakon Afričkog kupa nacija, opet na dispoziciji imati Mohameda Salaha i Sadija Manea:

– Pomaže kada imate više opcija i nastojim to koristiti. Trebaju nam odmorne noge, to nam je velika prednost, posebice u ovom teškom razdoblju natjecateljske sezone. Ne bojim se da je slavlje ostavilo traga na Maneu ili Salahu budući da obojica ne piju alkohol – kazao je Klopp.

Upitan čemu se najviše veseli uoči utakmice s Interom, Klopp je kazao:

– Veselim se što ću napokon vidjeti Ivana Perišića. Skupa smo svojedobno radili u dortmundskoj Borussiji i osvojili dvostruku krunu.

Bez Stanišića i Sučića

U drugoj utakmici Salzburg dočekuje münchenski Bayern. Za tu utakmicu neće konkurirati naš Josip Stanišić, no veći problem Bavarcima će biti neigranje ozlijeđenih Manuela Neura, Alfonsa Daviesa i Leona Goretzke. Naravno, Nijemcima će najvažnija biti činjenica što će u vrhu napada imati Roberta Lewandowskog, koji je ove sezone u 30 utakmica postigao 37 pogodaka! S druge strane, za ovu utakmicu neće konkurirati ni naš mladi talent Luka Sučić. Dvaput su se do sada ove dvije momčadi susrele u europskim natjecanjima, oba puta, pogađate, slavili su Bavarci.


 
Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
01:36 17.02.2022.

Pusti sve drugo, drago mi je sto se mogu nagledati Kloppovog zubala. Gdje ste me samo nasli tu fotku. Pa morski pas bi mu pozavidio. Pusti naseg Peru.

Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
15:22 16.02.2022.

Klopp se veseli što će napokon vidjeti Ivana Perišića. Skupa su svojedobno radili u dortmundskoj Borussiji, osvojili dvostruku krunu a Juergen ga dobro držao za uzde i na oku da ne jami nešto po svlaćionici i ne gnjavi poštene suigrače sa svojim bajkama o navodnim nevinim vitezovima njegovim balkanskim idolima i haškim osuđenim robijašima za ratne zločine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije