JANICA KOSTELIĆ

Kad god bih pala na stazi, ustala bih se što prije da mama vidi da sam OK

Janica Kostelić, Marica Kostelić
Petar Glebov/PIXSELL
20.11.2013.
u 10:36

– Kada padneš, a utrku prenosi televizija, prva je stvar da se što prije digneš ako možeš, da mama vidi da si OK. Potom otrčiš do prvog telefona i javiš joj se - kaže Janica.

Za novu junakinju svoje nove kampanje “Hvala ti, mama” jedna od najuspješnijih svjetskih tvrtki Procter&Gamble izabrala je Maricu Kostelić. Samozatajna mama Kostelić nesklona je medijskim nastupima, no kada je čula da se postotak od prodaje proizvoda ove kompanije (Pampers, Head&shoulders, Duracell, Braun, Gillette, Jar...) prosljeđuje HOO-u za razvoj mladih sportaša, Marica je odmah pristala.

– Pretpostavljam da su u svim obiteljima muškarci ti koji su prema van u nekom gardu, koji su vrlo važni, no iza svih njih stoji jedna žena, supruga i majka, koja sve njih objedinjuje. Ja se nadam da ću jednog dana biti majka i ako budem upola dobra kao moja mama, bit ću presretna. Nema većeg uspjeha u životu roditelja, nisu to ni milijuni ni jahte, nego dobar odgoj djece – rekla je Janica Kostelić.

I mama ide danas u SAD

Janica se pojavila pred kamerama u svom najmršavijem izdanju dosad. Premda se skriva od očiju javnosti, o majci je Janica govorila s guštom jer je, dok se bavila opasnim sportom zvanim skijanje, bila svjesna njene zabrinutosti.

– Kada padneš, a utrku prenosi televizija, prva je stvar da se što prije digneš ako možeš, da mama vidi da si OK. Potom otrčiš do prvog telefona i javiš joj se. Majka ti je stalno u podsvijesti, prva osoba koje se sjetiš i u dobrim i u teškim trenucima jer tata je stalno bio sa mnom na natjecanjima.

Doduše, od velikih natjecanja gospođa Marica propustila je samo jedne Olimpijske igre (Nagano), ali nijedno Svjetsko prvenstvo. Čest je gost i na utrkama Svjetskog kupa, a danas će sa suprugom Antom te Ivicom i Janicom krenuti u SAD.

Je li Marici Kostelić važnije da je na svim utrkama Svjetskog kupa Janica uz Ivicu kao sestra ili kao šampionka savjetnica?

– Ivica nju više gleda kao sestru nego kao višestruku olimpijsku pobjednicu, no njemu je jasno da ona neke stvari gleda drugačije jer je bila vrhunska skijašica. Njih su se dvoje uvijek dobro slagali pa je dobro da je ona s njim jer ona može ugasiti neku vatru koja bi se nekontrolirano rasplamsala.

Gospođa Marica ne skriva da očekuje da i Janica postane majka.

– Ja kao majka želim biti baka i očekujem da će Janica biti jako nježna majka. Iako ona izgleda odrešito, mislim da dijete svakoga malo premodelira.

Pranje i peglanje prije puta

Gospođa Mica je mama koja ne utrčava u teren kada joj dijete postigne neki uspjeh. Uostalom, nakon presice i desetak intervjua žurno se uputila kući pravdajući se putnim obvezama.

– Jučer sam oprala osam perilica rublja, a sada moram ići peglati i spremati torbe.

Eto, tako funkcionira “majka hrabrost”, majka koja je morala preživjeti više od 20 operacija svoje dvoje djece.

Komentara 1

JM
jasmina.markota.9
10:50 20.11.2013.

mama je mama a ne roditelj A

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije