USUSRET 2016.

Kakva su Federerova i Ljubičićeva iskustva s Đokovićem?

Novak Đoković
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
05.01.2016.
u 22:30

Grand Slam turniri i Olimpijske igre u Riju bit će najvažnija natjecanja za Novaka Đokovića.

U najavi ATP turnira u katarskom glavnom gradu Dohi (beton, nagradni fond od 1,3 milijuna američkih dolara) Novak Đoković i Rafael Nadal, svakako najveće zvijezde natjecanja, zaigrali su tenis na pješčanoj plaži.

Uvjeti za igru nisu bili baš najbolji, no velikani su se uspjeli odlično snaći i usput se naravno dobro zabaviti.

Na prvom mjestu 180. tjedan

– Bilo je malo previše vjetrovito za tenis, ali odlično za fotografiranje. Zato smo Rafa i ja ovdje – objavio je, pomalo šaleći se, na svom Facebook profilu Novak Đoković.

A na konferenciji za novinare prvog tenisača svijeta Novak se napokon očitovao i o suradnji Rogera Federera i njegova novog trenera Ivana Ljubičića. Mnogi misle da je taj “pakt” Švicarca i Hrvata ponajprije usmjeren prema Đokoviću. Jer Federer će teško osvajati turnire bez pobjeda protiv Novaka.

– Iskreno, bit će mi pomalo čudno vidjeti Ljubičića na mjestu Rogerova trenera, ali s druge strane, mi smo svi profesionalci. Ljubičić poznaje moju igru, zapravo poznaje igru svih Rogerovih suparnika i mislim da je to jedan od razloga što ga je Roger angažirao – rekao je Đoković uoči početka turnira.

Novak se, naravno, ne ljuti na Ljubičića, poželio mu je čak i sreću:

– Tek ćemo vidjeti hoće li ta suradnja uspjeti ili ne, ali ja im želim sve najbolje. Ivan je sjajan čovjek, iznimno miran i staložen – dodao je Beograđanin koji je jučer započeo 180. tjedan na prvom mjestu ATP liste.

Obojica love stoti milijun

I Đoković i Federer (koji igra na turniru u Brisbaneu) u 2016. godini love svoj 100. milijun američkih dolara od turnirskih nastupa. Švicarac još uvijek prednjači – zaradio je dosad 97,303.556 USD, Srbin malo manje – 94,050.053 USD.

– Ne igram tenis zbog novca – lakonski je taj podatak komentirao Đoković.

A o glavnim ciljevima sezone koja je upravo počela trenutačno najbolji tenisač svijeta tek se kratko očitovao:

– Grand Slam turniri i Olimpijske igre u Rio de Janeiru moji su prioriteti. Ali sezona je duga i teško je nešto predvidjeti, a još teže sa sigurnošću jamčiti. No, ja ću, naravno, i ove godine nastojati osvojiti svaki turnir na kojemu ću nastupiti. To je moj stav i od njega ne odstupam – kategoričan je bio Đoković.

Uoči početka suradnje Federera i našeg Ljubičića učinak 34-godišnjeg Rogera sa šest godina mlađim Đokovićem je 22:22 u pobjedama.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Ljubo pomoći Švicarcu da taj omjer ponovno okrene u svoju korist. U 2015. bilo je 5:3 za Novaka Đokovića.

>>Đoković: Ljubičić poznaje moju igru, zato ga je Federer uzeo za trenera

Komentara 2

IV
ivanjoksimovic
00:56 06.01.2016.

Ako neko poznaje Djokovicevu igru, onda su to Federer i Nadal. Tako da ne mislim da ce saradnja Federera sa Ljubicicem pomoci u tom smislu. Daleko vise od Ljubicica, Noleta poznaje Wawrinka na primer, sa kojim Novak cesto trenira. Verujem da on i Federer cesto razmenjuju savete. Osim toga, da bi pobedio na bilo kom turniru, Federer mora da pobedi 5-7 igraca, a ne samo jednog. Zato mislim da je svrha ove saradnje nesto drugo. Mozda neki aspekt igre, ili psiholoska priprema ili nesto potpuno trece. Federer je iskusan teniser, on najbolje zna zasto je angazovao bas Ljubicica koji nema bas neko trenersko iskustvo. Sta vise, poslednji igrac kojeg je trenirao je zabelezio pad tokom te saradnje, i ima negativan skor sa Djokovicem.

DU
Deleted user
09:35 06.01.2016.

Vrijeme ne radi za Federera, jer je vec usao u 35.godinu starosti. Zato pokusava na sve moguce nacine jos jedan GS osvojiti. Svaka cast Ljubicicu, ima vrlo tezak zadatak, ali ne vjerujem da mu on ili bilo tko drugi vise moze pomoci, jer nije nakon svoje navrsene 30. godine nijedan GS osvojio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije