Hajduk

Kalinić: Čujem kako bismo mogli imati i 5000 navijača u Maksimiru

Torcida
Marko Lukunić/Pixsell
14.03.2011.
u 16:27

Ne želimo da se nakon derbija priča o sucima, već o našoj lijepoj igri i pobjedi - istaknuo je Hajdukov sportski direktor Ivica Kalinić.

Kako se derbi u Maksimiru bude približavao tako će i napetost rasti. U Hajduku su svjesni da im je dvoboj s Dinamom glavna utakmica sezone.

– I te kako smo svjesni što nosi ta utakmica. Poraz bi značio da je prvenstvo gotovo, da je Dinamo prvak, znamo da nas pobjeda vraća u igru za naslov prvaka. Puno toga stat će u tih 90 minuta, skupo ćemo prodati svoju kožu – kaže Hajdukov sportski direktor Ivica Kalinić.
Njegov recept za pristup maksimirskoj utakmici vrlo je jednostavan. I znan.

– Moramo igrati muški, hrabro, “hajdučki”. Samo tako imat ćemo šanse za pobjedu, koja nam treba i koju ćemo nastojati izboriti – rekao je Kalinić.
Uvjeren je da će presuditi pojedinac, potez, trenutak inspiracije.

– Ne bih tipovao na nekoga posebno, ali uvijek je tako u derbiju. S time da u našem slučaju najbolji mora biti kolektiv, samo će momčad izbaciti tog pojedinca koji će odlučiti o pobjedniku – kaže Kalinić.
S obzirom na bojkot Dinamovih pristaša sa sjeverne tribine, izvjesno je da će se Maksimirom oriti Hajdukova pjesma.

– Ugodna je spoznaja da ćemo imati veliku potporu navijača. Prema nekim najavama, moglo bi biti oko pet tisuća naših navijača – kaže Kalinić.
Derbiji sa sobom uvijek donose pitanje tko sudi, repovi se najčešće vuku dugo iza utakmica.

– Zar mora biti važno tko sudi u derbiju? Uvijek kada su ovakve utakmice priželjkujem da se “repovi” vuku pričajući o lijepoj igri, potezima... I naravno, našoj pobjedi – kazao je Kalinić.

Komentara 8

VO
vojvo
18:05 14.03.2011.

kaliniču pa ti si imao pun stadion protiv žiline , a daj me molim te podsjeti gdje ti je onda završilo hajdučko srce , a kaj se tiče suđenja repovi se uvjek vuku iz splita

BZ
Branko Zajec
22:17 14.03.2011.

Jedan bezazlen članak, koji najavljuje derbi i tko bi drugi nego novinar, započinje temu o sucima. Naši novinari su opsjednuti aferaštvom, podvalama i namještaljkama. Što onda možemo očekivati od uspaljenih navijača ? Svi utakmicu gledaju kao unaprijed dogovorenu ili ukradenu.Logično , nakon utakmice poraženi vide urotu protiv svoje ekipe. Više se ne poštuje ni \"Oko sokolovo\" i ako ga komentira bivši sudac, koji se nije osramotio u svojim komentarima. On tumači pravila, objašnjava koliko vidi, ali psihoza koju stvaraju novinari i poneki treneri, čini sve ne regularno. Odgovornost je na njima. Zato je između ostaloga, sve manje gledatelja i interesa za taj sport.

MI
milton
17:27 14.03.2011.

Kaliniću dobiti češ ti porciju u Maksimiru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije