HANŽEK NA 2 LOKACIJE

Kao u drevnoj Olimpiji: Bacanje kugle kraj Bandićevih fontana!

Bacanje kugle
Igor Kralj/PIXSELL
31.07.2014.
u 21:34

– Bacanje kugle na prostoru pokraj gradskih fontana i Nacionalne sveučilišne knjižnice stavlja Hanžek uz bok najvećim svjetskim mitinzima. U Zürichu bacaju kuglu na željezničkom kolodvoru, a u Stockholmu na trgu u centru grada– rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

Zagrebački atletski miting, popularni Hanžek, održat će se prvi put u dva dana. Uz redoviti termin mitinga 2. rujna na stadionu Mladosti uza Savu, dan prije održat će se natjecanje u bacanju kugle. Ali ne na stadionu nego na prostoru pokraj fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice. To je jedno od atraktivnijih mjesta u svijetu gdje će se održati bacanje kugle. Zasad je najatraktivnije bacanje kugle bilo na drevnom atenskom stadionu Olimpija 2004. godine.

– Bacanje kugle na prostoru pokraj gradskih fontana i Nacionalne sveučilišne knjižnice stavlja Hanžek uz bok najvećim svjetskim mitinzima. U Zürichu bacaju kuglu na željezničkom kolodvoru, a u Stockholmu na trgu u centru grada. Zagreb će 1. rujna ponuditi još atraktivniju lokaciju. U svijet će opet otići slike koje potvrđuju da je Zagreb istinska europska metropola – rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Ovu zanimljivu ideju od prvog trenutka podržavala je i Ivana Brkljačić, direktorica mitinga:

– Hanžek sada ima status dvodnevnog mitinga. Bacanje kugle održat će se 1. rujna u popodnevnim satima. Drago mi je da će gledatelji vidjeti ponajbolje svjetske kuglače na atraktivnoj lokaciji.

>> Brkljačić: S tri puta manjim budžetom i dalje smo u top deset

Komentara 2

Avatar gladnijura
gladnijura
08:29 01.08.2014.

Banditić je mustra za sebe, ali svatko tko ima barem malo obraza, ne može za njega izjaviti, da nije za Zagreb učinio jako puno, od Holjevca do danas.

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
22:41 31.07.2014.

Da nije bilo Bandiceve upornosti i opravdanog ignoriranja nadobudnih mladih skojevaca kojih je u Zagrebu na zalost previse, i dan danas bi na tom mjestu rasel drač.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije