Neistine iz sarajevskog kluba

Kaos na Pecari počeo napadom na prodavača ulaznica

'sport...mostar...04.10.2009...nogomet, zrinjski-velez...navijaci veleza na bulevaru cekaju prijevoz na stadion zrinjskog podbijelim brijegom...specijalna policija zaustavila navijace da pjesice ne kr
'Zoran Grizelj vecernji list VLM'
05.10.2009.
u 17:05

Veliki izgredi u Širokome Brijegu, koje su izazvali navijači Sarajeva - Horde zla, čija je najteža posljedica jedan mrtav i više teško ozlijeđenih navijača i policajaca, tema su dana u Širokome Brijegu.

Sarajevski mediji pokrenuli su lavinu s opisom događaja, začinjenih nizom izjava sudionika sukoba i "očevidaca".

'Navijači nas progone'
Dojam je da se ti, navodno neovisni mediji, služe neistinama, pravim gebelsovskim metodama s ciljem skidanja krivice s gostujućih navijača i optužbama na račun policije i domaćina.

U trenutku početka nereda nalazio sam se pred klupskim prostorijama na Pecari, zatim dva-tri sata proveo unutar službenih prostora, na travnjaku, tribinama i pred svlačionicama. Imao sam prigodu razgovarati s nogometašima, čelnicima i trenerima gostiju te sa službenim osobama na utakmici.

Slušajući kasnije izjave fizioterapeuta, gostiju Izudina Hadžibajrića, trenera Mehmeda Janjoša i vratara Muhameda Alaima, pitam se jesam li uopće bio na Pecari, jesam li bio pijan ili sam slijep. Hadžibajrić ne govori istinu kad tvrdi da je "kroz prozor svlačionice vidio da su mirni navijači Sarajeva odmah po dolasku prebijani od policije i domaćina.

Kroz (zamračeni) prozor spomenute svlačionice kut na poprište sukoba ne postoji. Alaim ne govori istinu kada kaže da je vidio "prebijanje" djevojke od 16 godina. Istina je samo da je Alaim u jednom trenutku izašao na ulicu i uveo u svlačionicu ozlijeđenog navijača kojemu je pomoć pružio Hadžibajrić. A nakon toga Hadžibajrić tvrdi da je "ukazao pomoć desecima ozlijeđenih".

Čini se da je sve planirano unaprijed, jer prije nego što su počeli sukobi, trener i igrači gostiju govorili su da se boje izgreda svojih pristaša. Dva "goloruka" navijača u jednom su trenutku htjela ući u klupske prostorije naoružani palicama. Igrač gostiju br. 9 (Alen Avdić) pokušao ih je umiriti:

- Teško je živjeti u Sarajevu. Navijači nas progone. Jednom su mi zaustavili auto na ulici, prisilili me da izađem i pitali jesam li glup. Kad sam "priznao" da jesam, pustili su me na miru. Molim vas, nemojte mi napisati ime, ako čuju da sam vam ovo rekao, bit će "degeneka", rekao je jedan nogometaš gostiju.

Stiglo 4 puta više navijača
U priopćenju NK Široki Brijeg tvrdi da je poduzeo sve u skladu s propisima glede organizacije utakmice.

Nogometaši Sarajeva su stigli dan ranije i trenirali su u Širokome Brijegu.

Gosti su najavili dolazak navijača, ali ih je stiglo četiri puta više od najavljenog broja. Žalosno je da neki članovi kluba s Koševa za nerede sada optužuju domaćine. Oni su čitavo vrijeme bili na sigurnom u klupskim prostorijama i imali gostoprimstvo koje su i sami pohvalili, a ono što se događalo na ulici, nisu mogli vidjeti.

 

Žalimo zbog nemilih događaja, a obitelji preminuloga izražavamo iskrenu sućut, stoji u priopćenju NK Široki Brijeg.

- Bio sam zadužen prodavati ulaznice na sjevernom ulazu, gdje su trebali biti gostujući navijači. Njih desetak već je ušlo na tribine kada su me iznenada napali navijači gostiju, rekavši da mi "žele pomoći prodavati karte". Onda su mi oteli torbu s novcem i ulaznicama i počeli me tući. Kada me policija pokušala zaštititi, nastao je kaos koji se brzo proširio i vidite kako je sve završilo, rekao nam je Ivan Banožić, uvijek mirni i tihi širokobriješki poštar, zadužen za prodaju karata. Malo dalje isti "navijači" napali su pred kapelom jednu časnu sestru.

Ključne riječi

Komentara 9

MA
Makaveli
21:54 05.10.2009.

najzalosnije od svega ovoga je sto su na kraju uvijek krivi hrvati... navijaci sarajeva su ciljano dosli napraviti nered,a sada se pitaju tko je kriv za ovo sto se dogodilo... sramota !

MA
marko53
22:13 05.10.2009.

Ono policijsko vozilo se vjerovatno samo zapalilo na listopadskom suncu.nisu to bile Horde zla, ne daj Bože.

VL
???
18:32 05.10.2009.

odgovornost treba snositi vodja(e) navijaca iz sarajeva.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije