NEPOTPUNA KOLEKCIJA Karabatiću nedostaje još samo svjetsko zlato da upotpuni riznicu trofeja

Karabatić: Više od Nicolasa Sarkozyja sviđa mi se njegova žena

27.01.2009.
u 08:40

Hoćete li igrati danas protiv Hrvatske?

- Volio bih. Trener nam još nije rekao sastav (razgovor je vođen jučer u podne), ali pretpostavljam da ću dobiti minutažu. Ne punu jer treba se odmoriti za polufinale. Odigrao sam sedam utakmica u devet dana i sada bi mi dobro došlo tjedan dana odmora, a ne jedan dan.

Ne biram suparnike
Po čemu je Francuska bolja od Hrvatske?

- Ne znam jesmo li uopće bolji. Dobro igramo, odlično smo igrali u svim važnim utakmicama, ali i Hrvatska je odlično igrala. To su dvije najbolje reprezentacije. Naša utakmica u utorak neće imati natjecateljsku težinu.

Koga priželjkujete u polufinalu?

- Momčadi iz zadarske skupine su podjednake. Ne volim birati suparnike jer se to često razbije o glavu. Sjetite se kako su Poljaci na Igrama u Pekingu svjesno išli na Islanđane i potom ispali.

Tko će igrati u finalu?

- Loš sam prognozer. Osim toga, to donosi lošu sreću. A u utakmicama za medalje treba vam sreće s ozljedama, sa sucima. Hrvatska je favorit natjecanja. U Zagrebu ne može tako lako izgubiti.

Publika vam nije sklona, navija za sve vaše suparnike. Možda zato što vas smatra najvećom prijetnjom Hrvatskoj?

- Osjetili smo to, svaki put publika navija protiv nas. Možda i zbog toga što smo u Pekingu pobijedili Hrvatsku u polufinalu.

Kako je vama igrati u Hrvatskoj? Dali ste mnogo intervjua. Vrlo ste popularni.

- Ne znam jesam li popularan u Hrvatskoj. S obzirom na to da igram za Francusku, možda sam nepopularan. Meni je zaista lijepo. Otac mi je iz Hrvatske, ovdje sam odrastao, ovdje imamo kuću. Još kada vidim da je Hrvatska država koja živi rukomet. Cijela Hrvatska je iza svoje momčadi. To je najljepši osjećaj, igrati uz takvu publiku. Kada izađemo u grad, svi nas prepoznaju. To je dobar osjećaj.

Kakav status rukometaši imaju u Francuskoj? Koliko ste daleko od nogometaša?

- U Francuskoj je nogomet kao religija. To se ne može promijeniti. No poslije Pekinga su se stvari promijenile. Mediji nas više prate, ljudi nas više gledaju. No, nije to još kao ovdje.

Bi li vaš predsjednik Sarkozy ikada napravio ono što je hrvatski predsjednik Mesić, pridružio se rukometašima u gusjenici?

- To bi bilo teško očekivati od njega. Poslije Pekinga nas je primio, a sada bi nam trebao dodijeliti i neko državno ordenje. Uđemo li u finale, možda će nas i gledati. Doduše, kod kuće, ne vjerujem da će doći ovamo.

Doris mi nije cura
Sviđa li vam se francuski predsjednik Sarkozy?

- Sviđa mi se njegova supruga.

Kojim se sportašima divite? Pratite li nogomet?

- Nogomet baš ne pratim, poslije rukometa najviše volim tenis. Moji favoriti su Đoković i Čilić. Marina sam upoznao prošle godine u Pekingu, odličan momak.

U Hrvatskoj se pisalo da ste u vezi s TV-voditeljicom Doris Vrečko.

- To nije točno. Nemam djevojku.

Gdje ljetujete?

- Volim doći u Dalmaciju, imamo kuću u Poljici kod Trogira. A prije nekoliko godina u Split sam doveo suigrača Dinarta.

Nikola Karabatić osvojio je s francuskom reprezentacijom europsko zlato 2006., olimpijsko zlato 2008., te naslove klupskoga europskog prvaka s Montpellierom 2003. i Kielom 2007. godine. Nedostaje mu samo svjetsko zlato.

- Ne nedostaje! Volio bih ga imati, ali nisam time opterećen. Mogu živjeti i bez toga - kaže Nikola.

U današnjoj francuskoj reprezentaciji pet je osvajača svjetskoga zlata iz 2001. godine: Omeyer, G. Gille, Dinart, Narcisse i Fernandez.

NEPOZNATO O NIKOLI

Obitelj: Otac Branko, majka Lala, brat Luka

Najbolji prijatelj: Vid Kavtičnik

Djevojka: Nemam

Glazba: Oliver, Coldplay, Bregović...

Najbolji treneri: Tata Branko, Noka Serdarušić

Najveći sportski uspjeh: Olimpijsko zlato 2008.

Hobi: Šoping, internet

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije