KOD POLJAKA - RASULO

Karagunis: Ovo je za grčki narod koji pati!

'Greek players celebrate after the Euro 2012 championships football match Greece vs Russia on June 16, 2012 at the National Stadium in Warsaw.    AFP PHOTO / ARIS MESSINIS '
Foto: AFP
1/3
17.06.2012.
u 19:50

- Osjećam se isto onako kao kad smo prije dvije godine ispali od Slovenije - kaže Andrej Aršavin

Dok je grčka država na rubu bankrota, njezini nogometaši prolaskom u četvrtfinale barem su malo vratili narodu osmijeh na lice.

– Ovo je pobjeda za naš narod koji puno pati u zadnje vrijeme, barem smo ih malo usrećili – izjavio je kapetan grčke nogometne reprezentacije Karagunis.

Smuda je bivši izbornik

Nitko Grcima nije davao šansu za prolaz, no Fernando Santos pronašao je recept za favorizirane Ruse.

\"Oni su Vlada nacionalnog jedinstva, a Santos je premijer. Da nam je barem i prava Vlada toliko uspješna\", piše grčki sportski list Protathlitis o uspjehu nogometne vrste.

– Mi smo kao Spartanci, uvijek pobjeđujemo u odlučujućim bitkama – rekao je desni bek Tzavellas.

Dok je u Grčkoj euforija, u Rusiji je defetizam.

– Bili smo bolji od Grke, ali nismo bili pravi kao u prvoj utakmici s Češkom. Osjećamo se jednako loše kao kad smo ispali od Slovenije u kvalifikacijama za SP 2010. godine. No, ovo ne treba shvatiti kao katastrofu, ubrzo nam slijede nove kvalifikacije – rekao je kapetan Rusa Aršavin.

Igru Rusa kritizirao je i ponajbolji hokejaš svijeta Aleksandar Ovječkin:

– Bolje da ne kažem ono što misli, ali ovo s Grčkom je izgledalo jako loše.

Rusima je ipak lakše nego Poljacima, koji su u prvenstvo uložili 20 milijardi eura, a njihova reprezentacija potpuno ih je razočarala. Frantiszek Smuda jučer je potvrdio da je bivši izbornik, a kapetan Blaszczykowski za neuspjeh je optužio poljski savez!

Čech: Ne bojimo se nikoga

– Nisu nam osigurali optimalne uvjete. Nismo bili koncentrirani samo na nogomet, nego smo se bavili glupostima. Primjerice, Savez nam je ulaznice za našu obitelj uvijek dijelio tek dan prije utakmice. Također, nisu nam uspjeli osigurati mir od navijača – rekao je Blaszczykowski i dodao:

– Normalno da nisam zadovoljan našim igrama, pa osvojili smo samo dva boda, a zabili tek dva gola.

Češki vratar Petr Čech smatra da četvrtfinale nije limit Češke.

– Pritisak je bio golem nakon početnog poraza od Rusije, no prolaskom dalje više se ne bojimo nikoga – poručio je Čech.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije