ACAPULCO

Karlović preko Sele, a Tomljanović preko Duval do četvrtfinala

Ivo Karlović (1)
27.02.2014.
u 08:25

Ivo Karlović će u četvrtfinalu igrati protiv Aleksandra Dolgopolova, dok Ajlu Tomljanović čeka Kineskinja Shuai Zhang.

Ivo Karlović pobjedom protiv Izraelca Dudija Sele 7:6, 6:2 nakon sat i 21 minute igre izborio je četvrtfinale ATP turnira u Acapulcu.

U prvom setu tek je početak meča ponudio prilike za break na servis. Div sa Šalate je u prvom gemu imao jednu, međutim Izrael nije dopustio break. Već u sljedećem gemu, na servis Karlovića, Sela je imao čak tri berak lopte, ali hrvatski tenisač je uspio to spasiti. Do kraja seta više prilika za oduzimanje servisa nije bilo pa je odlučivala 13. igra.

U tie-breaku Sela je poveo 2:0, a onda je Karlović nanizao pet poena u nizu i poveo 5:2. Bio je to nenadoknadiv zaostatak za Izraelca koji je 13. igru izgubio sa 7:4.

U drugom setu Div sa Šalate je čak dva puta oduzimao servis Izraelcu, u drugom i osmom gemu, pritom iskoristivši prvu meč za konačnih 7:6, 6:2 i četvrtfinale Acapulca, gdje će igrati protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.

Tomljanović preko Duvala do Zhang

Na istom turniru, ali u ženskoj konkurenciji, do četvrtfinala je stigla Ajla Tomljanović, koja je sa 6:3, 6:0 nakon samo 59 minuta igre pobijedila Amerikanku Victoriju Duval.

Tomljanović je odlično krenula i povela 3:0. Amerikanka je zaprijetila u devetom gemu kada je imala dvije break lopte za povratak u set, ali nije ih iskoristila pa je hrvatska tenisačica prvi set dobila 6:3. U drugom setu Tomljanović je Duval prepustila samo sedam poena za konačnih 6:3, 6:0.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Ajla će u četvrtfinalu igrati protvi osme nositeljice, Kineskinje Shuai Zhang.

>> Karlović svladao Isnera u sudaru divova
>> Tomljanović uspješna u Acapulcu, Vekić ispala u Florianopolisu

Komentara 2

C6
crni 6
11:02 27.02.2014.

Najači supersportov maneken.Svaka mu čast.

TI
Tinaiva
17:30 27.02.2014.

Bravo Ajla! Bravo doktore!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije