najavio sutrašnji ogled

Karoglan: Istra 1961 te frustrira igrom, a u jednoj stvari je najbolja u ligi

Zaostala utakmica 2. kola SuperSport HNL-a između Hajduk i Rijeka
Miroslav Lelas/PIXSELL
16.09.2022.
u 16:46

Uvijek smo više kompetitivni na domaćem terenu, ali pokušat ćemo okrenuti igru u svoju korist, organizirati se u obrani te uzimati loptu i pokušavati napasti. Trebamo pronaći i prostor za sebe na toj utakmici, izjavio je trener Istre Gonzalo Garcia.

Mislav Karoglan uspješno je debitirao na klupi Hajduka svladavši Rijeku u srijedu na Poljudu s 2:0. Već sutra pred njim i njegovim igračima je novi ispit, u Split dolazi Istra 1961.

U prvom ovosezonskom susretu Splićani su u Puli slavili 0:2, a evo što se može očekivati od ovog susreta.

- Istra 1961 je sigurno dobra momčad, sviđa nam se što trener radi. Posljednja linija, vratar i dva vezna igrača su već dva mjeseca u procesu s trenerom i ja mislim da je njima ta prva faza igre najbolja u ligi. U ovom trenutku to najbolje rade. Kompletirali su se naprijed, doveli dva tri jako opasna igrača. Imaju 70 posto posjeda lopte, što govori da ih je jako teško stisnuti. Moramo imati kvalitetan plan za sutra - rekao je o Hajdukovom sutrašnjem protivniku trener Mislav Karoglan.

Karoglan je svjestan da Istra nije ni malo lak protivnik, ali unatoč svemu nada se pobjedi.

- Brzi su gore, međutim jak im je i pozicijski napad, ne daju ti loptu i na taj način te frustriraju. Mi moramo sutra biti strpljivi. Moramo se naučiti nekad i patiti jer jednostavno je od izuzetne važnosti da biraš moment kad ćeš iskočiti. Imamo solidan plan, i mislim da ćemo sutra ćemo ponizno i kvalitetno odraditi utakmicu u našu korist.

- Čeka nas dugačak put i jaka utakmica protiv jedne od najboljih ekipa u ligi. Iako su imali neke promjene u zadnjim tjednima, i dalje su ostali čvrsti, pogledajte njihovu utakmicu s Rijekom. Bit će zahtjevna, no i ugodna utakmica, za mene dobar izazov. Mi smo ekipa koja pristupa utakmicama s utvrđenim planovima, uz prostor za neke promjene. Uvijek smo više kompetitivni na domaćem terenu, ali pokušat ćemo okrenuti igru u svoju korist, organizirati se u obrani te uzimati loptu i pokušavati napasti. Trebamo pronaći i prostor za sebe na toj utakmici, izjavio je trener Istre Gonzalo Garcia.

Istra u susret ulazi kao šesta momčad lige s 11 bodova, dok je Hajduk na krilima velike pobjede protiv Rijeke skočio na drugo mjesto sa 16 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

>> Pogledajte slavlje igrača Hajduka i Torcide nakon velike pobjede nad Slaven Belupom

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije