Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvorac čuda

Kek: Najsretniji sam na svijetu, bit će sada dva, tri dana pijanstva

Matjaž Kek
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
21.05.2017.
u 22:13

- Dogodilo se čudo, ali i to se dogodi jednom u životu, kaže kek.

Trener Matjaž Kek bio je presretan nakon prvog povijesnog naslova Rijeke. Njegova momčad u sjajnom ozračju na Rujevici lakoćom je savladala Cibaliju (4:0) i postala neuhvatljiva Dinamu.

- Dogodilo se čudo, ali i to se dogodi jednom u životu. Dugo smo ovo čekali, ovo nije samo naše prvenstvo, ovo je za sve one kojima je Rijeka u srcu. Za sve generacije igrača Rijeke, za sve generacije stručnih stožera, ali i za sve koji su patili i vjerovali u ovaj rezultat - rekao je Matjaž Kek, pa dodao:

- Zasluženo smo osvojili prvenstvo, imali smo izuzetnog konkurenta u Dinamu koji nam nije dao disat do zadnjeg daha. Ali, sve smo to otrpjeli, pa po kvaliteti i ponašanju zasluženo postali prvaci Hrvatske. Komplimenti igračima, hvala svima koji su me trpjeli ovdje, ali i čovjeku koji je sve ovo skupa pokrenuo. Damire, hvala ti.

Matjaž Kek
1/11

Slovenski stručnjak naglasio je kako je ovo trenutak za slavlje, piše Goal.

- Zadovoljan sam, svjestan da smo nešto veliko napravili. O ovoj utakmici neću puno filozofirati, to smo brzo riješili i guštali u nogometu uz navijače. Bit će sada 2-3 dana pijanstva, a onda dolazi triježnjenje i nogomet. Znam kako je nekima ovdje teško još od 1999. godine, i zbog njih smo dali sve od sebe. Krvarili smo cijele sezone, igrali nogomet i zbog toga smo prvi. Nekada smo ga igrali bolje, nekada slabije, ali smo igrali nogomet.

Kek je dodao kako nakon osvajanja naslova kreće priprema za finale Kupa

- Sljedeći trening nam je u utorak navečer, a onda kreću pripreme za Kup. Još prije toga imamo jednu revijalnu utakmicu u Maksimiru, ali želimo i taj Kup. Malo tko je prije početka sezone vjerovao da će Rijeka odlučivati o svemu u hrvatskom nogometu, a mi imamo veliku priliku. Sada ćemo svi biti ludi 3-4 dana, a onda nogomet ide dalje. Ovo su naši dani ponosa i slave. Vjerujte mi da sam danas najsretniji čovjek na svijetu.

Hoće li predsjednik Mišković braniti u Maksimiru?

- Nema šanse, pa budite ozbiljni - završio je Kek.

Komentara 5

MA
marevr
05:10 22.05.2017.

bravo za sjajnog coveka i sjajne igrace divno je gledati ovu rijeku najbolji tim u bivsoj sfrj. veliki pozdrav iz beograda i momci sa srecom u pohodu ka evropi

TO
toka77
23:17 21.05.2017.

nije čudo već zasluženo igrom kroz cijelo prvenstvo. Kao dinamovac Vam čestitam

CR
crocro
06:53 22.05.2017.

Imali su ozbiljan pristup nogometu za kojega su odmah shvatili da je to takmičenje a ne revijalna predstava. Svaka čast Rijeci na ozbiljnosti i kontinuitetu ozbiljnosti. Dinamo je imao propuste od početka što znači da je prvenstvo izgubio u startu. Ne, nije ovo loše za Dinamo, ovaj događaj je odličan za Hrvatski nogomet uopće a naročito će upaliti crvene lampice na istrošenom Dinamovom akumulatoru. Dinamo se konačno mora okrenuti k investiranju u kvalitetu a ne rasprodaji još neizbrušenih talenata. On mora biti skupljač a ne rasipač. Sve zapažene igrače koje je pustio za tzv. kikiriki, dokazali se kao talenti u drugim klubovima pa i završili u europskim nog. divovima. Nadam se da će konačno Dinamo promijeniti filozofiju svojega postojanja i svojega cilja kao i sredstva kojima bi ostvario takav cilj. Prije 2 godine sam istaknuo da bi gosp. Kek bio po mjeri Dinama i da bi on kao trener Dinama polučio odlične rezultate. Ali što vrijedi kada za njega nije pokazan interes već su se pouzdali u postojeće resurse. Dovedite Keka, iskeširajte za 3-4 talentirana igrača i da vidite kako će ih Kek izbrusiti i uštimati orkestar. Zaslužen trofej Rijeke i svi joj trebamo skunuti kapu, a Dinamu neka ovo bude škola života kako se bori za svoj klub a ne misli na vrtoglavo visoke plaće za jalov posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije