Copa America

Kostarika je osjetila – kad igra Lionel Messi, igra i Argentina...

'Argentine forward Lionel Messi (R) is marked by Costa Rican defender Pedro Leal during a 2011 Copa America Group A first round football match held at the Mario Kempes stadium in Cordoba, 770 Km north
'ANTONIO SCORZA'
13.07.2011.
u 08:24

Lionel Messi vukao je Argentinu do pobjede i bio je dvostruki dodavač u pobjedi protiv Kostarike (3:0)

Napokon se razigrala i Argentina, nakon što se razigrao i Lionel Messi! U ključnoj utakmici za ulazak u četvrtfinale, Argentina je svladala Kostariku s 3:0 (1:0) i tako je, zajedno s Kolumbijom, ušla među osam, dok se Kostarika, po svemu sudeći, oprostila od natjecanja. Istina, još postoje šanse da Kostarikanci budu jedna od dvije najbolje treće momčadi, no male su šanse za takav rasplet.

Dva puta Agüero i Di Maria

Sergio Agüero zabio je dva gola za Argentinu, jednom je strijelac bio Di Maria, no ključni čovjek utakmice bio je Lionel Messi! Od prve je minute iskazao silnu želju za dobrom igrom, pa iako je izgubio dvije lopte u prvih 120 sekundi, to ga nije pokolebalo, nego je sa još većom željom i odlučnošću vodio svoju momčad prema pobjedi. Bio je pravi vođa, pa iako nije zabio gol, ponio je epitet najboljeg igrača.

Argentina, je, inače, igrala u sustavu 4-2-3-1 - u vrhu napada bio je Higuain, iza njega Messi, na bokovima Agüero i Di Maria. I na toj poziciji, iza napadača, Messi je bio izvrstan, po jednom je asistirao Agüeru i Di Mariji...

- Bila je to fantastična utakmica Lionela Messija. koji zna kako nadvladati teškoće. Krasi ga sjajan karakter - pohvalio je Messija argentinski izbornik Sergio Batista i dodao:

Batista: Nisam tašt!

- U susretu s Kostarikom cilj nije bila samo pobjeda nego i povratak samopouzdanja. Promjenom u taktici tražili smo prodornost i više igrača u završnici napada - rekao je Batista i naglasio:

- Imam jasne poglede kako bi se nogomet trebalo igrati, ali nisam tašt da se ne bih mogao mijenjati. Uvijek pokušavam izvući najbolje - kaže Batista.

O dominaciji govori i statistika - udarci na gol bili su 24-5 za Argentinu, koja je izvela 604 točna dodavanja.

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
10:29 13.07.2011.

i opet nije dao gol... nit će ga dati nekoj boljoj momčadi. barcin igrač, i ništa više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije