ZDRAVKO MAMIĆ Izvršni dopredsjednik Dinama

Kovačeva plaća 132.000 eura

Zdravko Mamić financira Kovačev dolazak
import
09.06.2007.
u 19:41

Robert Kovač bio je Dinamov još potkraj prošloga mjeseca kada su ga Zoran i Zdravko Mamić posjetili u Čatežu. To tvrdi Dinamov izvršni dopredsjednik, suator Dinamova transfera stoljeća.

- Zoki je vjenčani kum Robertu Kovaču, te kum djetetu Nike Kovača. Oni se poznaju deset godina jer su zajedno igrali u Leverkusenu. Ako me već pitate, od mene i Zokija krenula je tada inicijativa da braća Kovač igraju za reprezentaciju. Dakle, kad smo dobili signale da se Juventus iz nekih nepoznatih razloga želi odreći Kovača, bacili smo se na njega kao pit bullovi. Ta akcija trajala je tri mjeseca.

Dolazi jer je domoljub
Teško je povjerovati da je Dinamo dobio Roberta samo na emocije?

- Ako je Robert imao brojne ponude iz velikih europskih klubova, a jest, a izabrao je Dinamo i Hrvatsku, onda je jasno da se radi o domoljublju! Naravno, ne želim sada reći i da on neće dobiti nešto, jer Dinamo je veliki klub, s velikim ambicijama.

Je li Robert najveće ime koje je stiglo u Dinamo?  Da, on je najveće pojačanje u povijesti kluba, ne može se ništa s time mjeriti! Jer, on je za mene najbolji obrambeni igrač svijeta! Robert dolazi u Dinamo na vrhuncu karijere, u najboljim godinama. Danas igrači njegovih godina dominiraju u svijetu.

Izuzetno cijeni Drpića
Koliko Robert zna o Dinamu?

- On o Dinamu zna baš sve. Neću sve detalje iznositi jer nisu svi ugodni, ali Dinamovu povijest zna u detalje. Izvrsno poznaje sve i našu momčad. Primjerice, ima grandiozno mišljenje o Drpiću i ne može se načuditi da Dino s 26 godina nije u klubovima u kojima je on bio.

Robert se, nakon dogovora s Mamićima, prvo čuo s Lukom Modrićem.

- Prije nego što je otišao u Barcelonu, Luka nas je zamolio: "Poklonite nam Roberta Kovača". Čim smo stisnuli ruke, nazvali smo ga i dali mu Robija na telefon. Također, Ante Tomić nazvao je sa Zahorine svadbe i poručio Zoranu: "Direktore, sad kad ste doveli Kovača, možemo igrati s devet igrača u napadu!"

Koliko će Robert koštati Dinamo?

- Točno koliko su plaćeni naši najbolji igrači, Eduardo, Modrić i Ćorluka, dakle 132.000 eura po sezoni. To je sav trošak Dinama. A ostalo? Ostalo će ostvariti prijatelji kluba. Ja sam jedan od njih ili, ako hoćete, ja sam u tome sam, ali to je nebitno u cijeloj priči...  zaključio je Dinamov izvršni dopredsjednik.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije