opet blista

Kovačić: U klubu me nisu pitali želim li na EP do 19 godina

'03.07.2012., Langenfeld, Innsbruck, Austria - Pripremna utakmica GNK Dinamo Zagreb - FC Dinamo Kijev. Mateo Kovacic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Goran Stanzl/PIXSELL
05.07.2012.
u 10:02

– Nismo bili impresionirani Kijevljanima, svjesni smo mi i svoje kvalitete te smo zato slavili - kaže Kovačić

Protiv kijevskog Dinama Mateo Kovačić izgledao je svjež, lagan, kao da nije u tjednu najžešćih priprema. Nizao je igrače renomiranog suparnika, uzrokovao uzdahe za pojedine minijature. Taj srednji red plavih bio je duša momčadi koja je donijela veliku pobjedu (1:0). Ako je u Langenfeldu bilo skauta, Kovačićevo ime sigurno im je u bilježnicama. A sigurno je da ga je zapisao i trener Ludogorca Ivajlo Petev koji je došao gledati sraz dva Dinama. Vjerujemo da su mu prisjele kobasice i kava kad je vidio kako je Dinamo dobar.

– Nije baš bilo lako igrati nakon treninga koje smo imali, no cijela je momčad ušla dobro u utakmicu, s puno samopouzdanja. A koliko god smo dosta teško radili ovih dana, ja sam se osjećao dobro. Samouvjerene su bile obje naše momčadi, na dobrom smo putu da budemo pravi za Ludogorec – kazao je Kovačić.

Da, plavi su protiv Kijevljana ušli kao da su oni gazde, kao da su oni tako veliki.

– Nismo bili impresionirani, svjesni smo mi i svoje kvalitete i išli smo se nadigravati, te bili uspješniji. Dobro nas je i lopta slušala tako da mislim da je bilo prilično dobro.

Kovačić je dosad imao sigurno mjesto među 11 udarnih, očekuje li i sada isti status?

– Svatko od nas želi igrati, no znam da će nas trener, kao i dosad, prilično rotirati tako da svi budemo u ritmu. I da budemo spremni za Bugare za koje smo čuli da su tehnički jako dobri, ali važni smo mi i naša igra.

>> Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista <<

Ključne riječi

Komentara 7

DE
delmat
13:34 05.07.2012.

Kovačić mora biti pozvan u reprezentaciju za iduće kvalifikacije. Takav igrač nam treba.

ĆA
ćaćaća
13:34 05.07.2012.

ovaj dečko nije ništa posebno..poseban je jedino po tome da ga mamić stalno reklamira preko svojih novinara jer misli za 2-3 god.na njemu masno zaraditi..i to je cijela priča..

DR
dragogera
10:19 05.07.2012.

ovaj decko je hrvatski zidan,ima potez majstora,za svoju visinu izuzetno elastican te fascinantno stabilan na nogama.samo ove godine mora eksplodirati i zadrzati konstantu.drz se teo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije