SUKOB UKRAJINE I RUSIJE

Krah KHL-a? Dinamo iz Rige poručio je da će istupiti iz lige

Medveščak Dinamo R. (1)
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
22.03.2014.
u 11:00

- Nismo ni najmanje zabrinuti. To je politička stvar Ukrajine i SAD-a i na KHL neće utjecati. Imamo ugovor s ligom još dvije godine, a mislimo ga i produljiti. Normalno ćemo nastupati i iduće sezone – poručio je glasnogovornik Medveščaka Ranko Vučinić

Sukob Rusije i Ukrajine zbog Krima ozbiljno prijeti i KHL-u, barem njegovu sadašnjem višenacionalnom obliku. Rusija je zabranila ulazak u zemlju nekolicini američkih visokih dužnosnika te je najavila da će uskoro proširiti popis, a Europska unija odlučila se za sankcije prema Rusiji. Političku situaciju u Ukrajini i Rusiji s pozornošću prate i u Medveščaku, jer Hrvatska je dio EU i morat će slijediti upute iz Bruxellesa. U najgorem scenariju, Rusija bi mogla zabraniti ulazak američkim državljanima, što znači da bi pola momčadi Medveščaka ostalo u Zagrebu.

Protuameričko raspoloženje

- Nismo ni najmanje zabrinuti. To je politička stvar Ukrajine i SAD-a i na KHL neće utjecati. Imamo ugovor s ligom još dvije godine, a mislimo ga i produljiti. Normalno ćemo nastupati i iduće sezone, a Rusima ćemo sada biti još zanimljiviji, utakmice će biti posjećenije kada im dolazi naša američka momčad – poručio je glasnogovornik Medveščaka Ranko Vučinić te dodao da se ne boji teškoća pri ishođenju viza za hokejaše jer je to riješeno na višoj instanci KHL-a.

No, zabrinjava jučerašnja izjava bivšeg predsjednika Letonije Guntisa Ulmanisa, koji je jedan od vodećih ljudi hokejskog kluba Dinama iz Rige.

- U slučaju nastavka agresivne ruske politike, prekinut ćemo sve sportske veze s Rusijom. Dinamo više neće nastupati u KHL-u! Zapad je naivan i misli da su Rusi posljednjih godina postali bolji i civiliziraniji – teške su riječi Guntisa Ulmanisa.

Zanimljivo, KHL je jučer dokazao da podržava protuameričko raspoloženje. Naime, na utakmici Metalurg - Sibir pojavio se natpis “Zabranjen ulazak Baracku Obami”. Autor je glasnogovornik Metalurga Kiril Čerepanov, a najgore je od svega što je iza njega stao i klub, ali i liga jer nije to sankcionirala.

Suci pokrali Ukrajince

A KHL trese i veliki sudački skandal odnosno neshvatljiv sudački previd koji se dogodio u prvoj utakmici polufinala Zapada između Leva i Donbassa (5:2). Pri rezultatu 0:0, napadač Leva pogodio je stativu, no suci su zaustavili igru te nakon tri minute pregledavanja snimke pokazali na centar. Da stvar bude gora, u trenutku kada je igra prekinuta nije se veselio čak ni “strijelac” Azevedo. jer bilo mu je jasno da je pogodio stativu. Jesu li možda suci dobili upute da unište Donbass kako bi se izbjegle tenzije zbog rusko-ukrajinskog finala Zapada?

>> Medveščak od IIHF-a zatražio fuziju s Olimpijom

Ključne riječi

Komentara 1

NE
neboiznadzagreba
12:21 22.03.2014.

Članak s pitanjem u naslovu, propagandom u sredini , pitanjem s umetnutim odgovorom za kraj, "vrhunac " je novinarstva. Piše se o nečemu što se NIJE DOGODILO ( nema zabrane ulaska američkim građanima , dakle ni hokejašima Medvedščaka u Rusiju),USPOSTAVLJALJA SE RAVNOTEŽA između izjave bivšeg letonskog predsjednika u kojoj optužuje sve Ruse za neciviliziranost, i transparenta na kojem piše da se zabranjuje ulazak jednom Amerikancu, OPTUŽUJU SE SUCI da su krivi što je hokejaški klub Lev iz Praga, Češka, pobijedio Donbass iz Ukrajine ne s jednim spornim, nego s tri gola razlike ... Za očekivati je da ćemo uskoro i u prognozi vremena biti upozoreni na rusko zaplotnjaštvo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije