Sjajni Spursi

Kranjčaru devetka za prelijep pogodak i lucidnost

'Tottenham Hotspur\'s Niko Kranjcar celebrates scoring his second goal against Manchester City during their English Premier League soccer match at White Hart Lane in London December 16, 2009. REUTERS/
'TOBY MELVILLE'
17.12.2009.
u 16:32

White Hart Line dugo se, dugo klanjao opijen važnom pobjedom, ali i remek-djelom Nike Kranjčara u postizanju njegova drugog pogotka u Tottenhamovoj pobjedi nad jakim Manchester Cityijem 3:0.

Lakim korakom dva je puta provlačio loptu, najprije kroz braničeve noge, potom kroz noge vratara Givena.

– Kranjčar je bio fantastičan. Ovo je najbolje što smo od njega vidjeli otkako je u Spursima – rekao je trener Tottenhama Harry Redknapp, koji je inzistirao na Nikinu dolasku. Naime, trenirajući ga u Portsmouthu taj iskusni strateg znao je Nikine vrline.

Kranjčar je doveden u posljednjim trenucima ljetnoga prijelaznog roka iz Portsmoutha nakon što se teže ozlijedio Luka Modrić. Tri mjeseca bez Luke Redknappu se činilo previše bez ideologa igre. Modrić se vraća, novinari se pitaju može li hrvatski dvojac zajedno operirati u srcu Tottenhamove igre.

– Luka i ja sjajno surađujemo u reprezentaciji, pa ne vidim zbog čega ne bismo mogli to isto učiniti i u majici svoga kluba – rekao je Kranjčar te dodao:

– Najbitnije je da se Luka što je prije moguće vrati u momčad, jer tijekom igre on otvara mnoga vrata.

Ćorluka isključio Robinha

Redknapp je bio presretan nakon utakmice u kojoj je Niko Kranjčar blistao, a Vedran Ćorluka igrao jako zrelo, uostalom i izborio je korner nakon kojeg je Niko postigao taj lucidni i lijepi pogodak.

– Manchester United i Chelsea borit će se za naslov engleskog prvaka. Nekoliko momčadi tući će se za treće mjesto, a Tottenham je jedna od njih – rekao je Redknapp.

Pohvalio je i Vedrana Ćorluku:

– U potpunosti je zaustavio sjajnog Robinha i na tom djelu mogu mu samo čestitati.

Lov na Ligu prvaka

Liga prvaka jedan je od osnovnih ciljeva sezone, posebno sada nakon što je Tottenham ove sezone s hrvatskim štihom u samom vrhu. Trenutačno su Spursi peti, ali vrlo blizu mjesta koje vodi u Ligu prvaka.

Niko Kranjčar je definitivno sazrio, potvrdio je svoj veliki nogometni talent, a igranjem u Premiershipu očvrsnuo je pa sada u majici Tottenhama igra svoj najbolji nogomet u karijeri. Novinari su nakon utakmice tražili samo Kranjčara, igrača utakmice u velikoj pobjedi. Sky sport je dvojici Tottenhamovih igrača dao devetku – Kranjčaru i Lennonu, a sedmicom su vrednovali Ćorlukin nastup u velikoj pobjedi protiv Cityja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije