BIVŠI HAJDUKOVAC

Kukoč: Tudoru su vikali da je panj, isto se događa s Lekom. Jedina istina - Hajduk nema igrače

Split: Trening HNK Hajduk nakon povratka s Kupresa
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
20.02.2023.
u 17:43

Danas 32-godišnji nogometaš koji se svojevremeno nudio hrvatskoj reprezentaciji, tvrdeći kako je naš najbolji lijevi bek, igrače splitskog kluba istaknuo je kao krivce za slabije rezultate u posljednje vrijeme. Stao je u obranu trenera.

Tonći Kukoč, nogometaš koji je prošao školu nogometa Hajduka, danas je u Opatiji, a široj javnosti postao je poznat po komentarima izvan terena više nego po samim nastupima. Svojevremeno se nudio reprezentaciji i tadašnjem izborniku Niki Kovaču, tvrdeći kako za sebe kako je najbolji lijevi bek u Hrvatskoj, a nerijetko svoja mišljenja o pojedinim nogometnim temama podijeli na Facebooku. 

Danas se 32-godišnjak dotaknuo situacije u Hajduku. Naime, splitska momčad jučer je teže od očekivanog na Poljudu s 2:1 pobijedila posljednjeplasiranu Goricu, a dio navijača izrazio je nezadovoljstvo načinom na koji nedavno pristigli trener Ivan Leko vodi momčad. Podsjećamo, krajem siječnja, odnosno početkom veljače izgubio je od Istre 1961 (3:0) i Rijeke (2:1) - mnogima se nije svidio sustav s trojicom igrača u posljednjoj liniji, na koju se odlučio. 

Na isti je način tijekom svog mandata u Splitu pokušao igrati Igor Tudor, danas uspješan trener Marseillea. Kukoč je povukao paralelu između Leke i Tudora te stao u njihovu obranu, ističući kako su krivci za nedovoljno dobru igru sami nogometaši

19.05.2010.,Split - - Igor Tudor s djecom i kolegom Ivanom Lekom na splitskoj Rivir"nPhoto: Nino Strmotic/PIXSELL
Foto: Nino Strmotic/PIXSELL

- Dok je Igor trenirao Hajduk, vrijeđali su ga i omalovažavali, vikali da je panj, i da nema pojma o nogometu, 3-5-2 neznalica. A s tom istom formacijom 3-5-2 napravio je čudo s Veronom, i sada radi čuda s Marseilleom. Tamo ima igrače, u Hajduku ih nije imao. I to je kraj priče. Ovo je još jedan dokaz da nije problem uvijek u treneru - napisao je pa dodao:

- Ista stvar se sada događa s Lekom, samo što je on na Poljud došao s tri trofeja, koja je osvojio sa formacijom 3-4-3. I njega se sada vrijeđa da nema pojma. A jedina i prava istina je da nema kvalitetne igrače da odgovore toj formaciji i tu sve završava.

Kukoč je prema Transfermarktu za Hajduk odigrao 24 službene utakmice, uz dva pogotka i tri asistencije. U karijeri je, između ostalih, nosio i dresove Istre 1961, Hrvatskog dragovoljca, talijanske Brescije, CSKA Sofije i Zrinjskog iz Mostara. Iako nastup za A reprezentaciju nije dočekao, u tri navrata nosio je dres U-21 selekcije vatrenih.

Komentara 2

II
iifever2
22:26 20.02.2023.

Nikad nisam dosao u nijednu firmu i rekao ja samo s ovim alatima radim ili ih nabavite ili vam necu isporuciti placeni proizvod. U svakom poslu postoje limiti, pa makar limitirani igraci, no treba znati svoju viziju, znanje, htijenje uklopiti u realnost okruzenja. Pa nije vrag da u Istri igraju igraci kvalitete Verone i Marseilla?

VJ
vjekoslavkatalina
18:41 20.02.2023.

pa sto je onda dosao u hajduk kad je znao kakve igrace ima..najbolje da mu nisu rekli..trazi 3,4 kvalitetna pojacanja...pa kako ce ih hajduk platiti?..da proda poljud i sebe...hajduk jedva ima love da isplati place koje ponekad kasne...koliko para toliko muzike rekao je nekidan na tu temu zlatko vujovic

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije