Optimizam "tulipana" iako ne pobjeđuju lako

Kuyt: Želimo pokoriti svijet, pa i Brazilce

'Supporters (R) of the Netherlands football team dressed in ostrich outfits dance to a drum session on Durban\'s North Pier beach prior to the 2010 World Cup round of 16 match between the Netherlands
'RAJESH JANTILAL'
30.06.2010.
u 12:50

Imali su Nizozemci i dosad jakih momčadi, pa su zapinjali prije kraja. No, i sad imaju velika imena koja bi mogla probiti Dunginu čvrstu formaciju.

Nizozemska je sa stopostotnim učinkom došla među osam najboljih, u skupini je srušila Dansku, Japan i Kamerun, a u osmini finala Slovačku.

Zapeli su i na Ladiću

I sve je to još jedna generacija od čudesno jakih imena prošla, a da nije pokazala nekakvu nogometnu raskoš. Robben, Sneijder, Van Persie, Van der Vaart, Kuyt... napadački to zvuči strašno, nezaustavljivo. No, osim Danske (2:0), te su zvijezde do četvrtfinala stigle s minimalnim pobjedama. I još svi čekaju od narančastih pravu eksploziju nogometa. Iako, treba biti oprezan, već su Nizozemci imali iznimno jake momčadi na velikim natjecanjima pa su zapinjali prije kraja. Srećom, zapeli su i na Draženu Ladiću 1998. u borbi za treće mjesto.

Za ne posebno uvjerljive partije imaju sad i objektivnih olakotnih okolnosti, Arjen Robben, ipak najjači igrač u tom društvu, tek je u ponedjeljak igrao od početka utakmice. I odmah je donio prevagu.

– Nije nam bilo svejedno prije Slovačke, jer Van der Vaart nije mogao igrati. I zato je velika stvar što je Robben krenuo. I nevjerojatno je kako čovjek igra nakon one teške ozljede, zabije gol, stvori šanse – divio se Dirk Kuyt.

I taj napadač Liverpoola potvrdio je da Nizozemska još nije odigrala najbolju utakmicu na SP-u, da još nije na razini koju svi očekuju.

– Napredujemo i zasad je sve dobro, imamo četiri pobjede i sad čekamo petu.

Samo, na putu tom petom uspjehu stajat će Brazil.

Brazil je druga priča

– U JAR smo došli pokoriti svijet, osvojiti naslov prvaka. A za to treba pobijediti i Brazil! Užitak je igrati protiv jedne od najboljih momčadi, vjerujemo u sebe, pa tako i u pobjedu nad Brazilom – samouvjeren je Kuyt.

No, Nizozemska će morati još jako poboljšati igru. Doduše, napadački s Robbenom mogli bi Nizozemci biti prvi koji će znati kako probiti čvrstu obranu koju je složio Dunga, ali obrana Nizozemske morat će igrati mnogo bolje nego dosad. Četiri dosadašnja suparnika nisu znala iskoristiti pukotine u nizozemskoj momčadi, Brazil je ipak druga priča.

Ključne riječi

Komentara 3

ZM
zmaj5
14:11 30.06.2010.

Na kojim si ti opijatima Kuyt

OB
-obrisani-
15:37 30.06.2010.

Kuyt,jesi traco,ma mozes ti to,ali sto si sve profulao,ako tako nastavis nista od najavljenog...Nizozemci nisu tako jaki da ih se bojat mora,iako imaju A.Robbena,Snejder...MIsli li se samo na njih oslomiti gosp.Kuyt...?

SA
SI aka SI
13:41 01.07.2010.

moj Kuyt, ti si igrač kakvih ima na bacanje...Nizozemska je na EP-u igrala spektakularno i u jakoj grupi \"pokorila\" sve koji su joj se našli na putu, a ovo je mučenje i bljesak pojedinaca (Robben, Sneijder). Možda učinkovita, ali najlošija Nizozemska u zadnjih 10-ak godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije