Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE TRENERA

Legenda Ajaxa je kandidat za klubu Hajduka, ali Kalinić ima druge planove

Osijek: Trening Adana Demirspora uoči uzvratnog susreta s Osijekom u 3. pretkolu Konferencijske lige
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
30.05.2024.
u 12:34

Patrick Kluivert je radio kao sportski direktor PSG-a i šef škole nogometa u Barceloni. Adana Demirspor je pod njegovim vodstvom porazila Osijek, no razgovori s Hajdukom ne napreduju osobito brzo otkako je došlo do promjene na poziciji sportskog direktora

Iza Hajduka je naporna sezona u kojoj je klub s Poljuda doživio šok kakav se ne viđa često. Nakon što su prvi dio sezone završili na prvom mjestu ljestvice i doveli pojačanja poput Ivana Perišića i Josipa Brekala, uslijedio je potpuni krah. Bijeli su dvaput poraženi od Dinama, čime su izgubili priliku da obrane naslov u Kupu. Uslijedio je i poraz od Rijeke koji je presudio njihovim šampionskim aspiracijama. Porazi su izazvali bijes Torcide koja je nakon polufinalne utakmice Kupa provalila na teren pa divljala gradom, a u odjecima tih događaja i loših rezultata otpušten je predsjednik Lukša Jakobušić, otišao je trener Mislav Karoglan, a konačno i sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Jasno je bilo da Hajduku preostaje tek što je moguće bolje završiti sezonu i krenuti ponovnu izgradnju i pripreme za nove izazove. Najprije je izabran novi predsjednik Ivan Bilić. Po završetku sezone je Nikola Kalinić preselio iz svlačionice u fotelju sportskog direktora. Obojica su se dali u potragu za trenerom i razgovaraju s kandidatima. Među njima je i Patrick Kluivert, pišu 24 sata.

VIDEO Ozlijeđeni igrači Hajduka igraju padel i putuju na Hvar, evo kako je to komentirao trener bijelih

Svakako je riječ o velikom imenu u svijetu nogometa, legendi Ajaxa i najmlađeg strijelca u finalima Lige prvaka. Donedavno je bio trener turskog Adana Demirspora. Njegov napadački stil igre osjetio je i Osijek kada ih je u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu turski klub pobijedio rezultatom 5:1. Na žalost po Kluiverta, njegova je momčad kasnije pala, a Nizozemac je dobio otkaz. Uslijedila je čak i tužba zbog 140 tisuća eura neisplaćenih plaća. Kluivert je spor dobio, a klub je zaradio kaznu Uefe. Uz to, Kluivert je radio kao sportski direktor PSG-a i šef škole nogometa u Barceloni.

Što se Hajduka tiče, Kluivert je u jednom trenutku bio blizu dogovora s čelnicima kluba. Obavili su nekoliko razgovora, ali imenovanje Kalinića na mjesto sportskog direktora navodno je ponešto unazadilo pregovore i bacilo cijelu stvar u "status quo". Riječ je o treneru koji zaista nije jeftin, a navodno Kalinić favorizira Portugalca Paula Sousu, trenera koji je na početku sezone bio u Salernitani.

GALERIJA Raskoš u kojoj živi Luka Modrić: Vila s više od 2500 kvadrata i skupi automobili

Osijek: Trening Adana Demirspora uoči uzvratnog susreta s Osijekom u 3. pretkolu Konferencijske lige
1/19

Komentara 3

FR
freeshooter
16:21 30.05.2024.

...ja ne kužim tu hajdukovu mitomaniju i nerealnost... stalno spominju neka velika imena, pa ništa... ili je u startu ništa odnosno izmišljeno, ili su kandidati veliki treneri, kojima eto samo treba vrijeme da vide tko je poslao taj upit, eventualno prikupit neki info, te ljubazno, ne hvala... i kao da niste nikad imali dobrog trenera do sada, da je problem saamo u njima, eto meni je Leko bio dobar, da ga niste izgnječili i potrošili...

Avatar teta_vlioleta
teta_vlioleta
15:46 30.05.2024.

Klupa, pa makar i Hajdukova se piše sa slovom "p" a ne "b"!

Avatar GF1
GF1
20:40 30.05.2024.

Umjesto legenda Ajax jednostavno napišete kako se čovjek zove. I svi znamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije