kapetan potvrdio

Gerrard odlazi: Oproštaj neće biti lagan i nikad neću igrati protiv Liverpoola

Steven Gerrard
Foto: Reuters (Ilustracija)
02.01.2015.
u 10:45

Ugovor veznjaku koji je na Anfieldu proveo 26 godina istječe na ljeto i nema ga namjeru produljiti.

Steven Gerrard, legendarni kapetan Liverpoola, objavio je danas kako na kraju sezone napušta klub.

Ugovor veznjaku koji je na Anfieldu proveo 26 godina istječe na ljeto i nema ga namjeru produljiti. Još nije poznato gdje bi mogao nastaviti karijeru, no najčešće se spominje odlazak u SAD, i to u LA Galaxy ili New York Red Bulls.

– Liverpool je bio velik dio moga života mnogo vremena i oproštaj neće biti lagan. No, osjećam da je tako najbolje za klub i moju obitelj. Nastavit ću igrati nogomet, no u ovom trenutku ne mogu potvrditi gdje će to biti. Sigurno je tek da to neće biti u Engleskoj jer ne bih mogao igrati protiv Liverpoola – iznio je Gerrard u priopćenju te dodao:

– Moja odluka temelji se na želji da iskusim nešto novo te kako bih bio siguran da zbog nečeg neću žaliti nakon završetka karijere. Zahvaljujem svima u klubu, od trenera, vlasnika i suigrača na velikoj potpori u svemu ovome. Moja je velika želja vratiti se jednog dana i pomoći Liverpoolu tamo gdje će mu najviše trebati.

– Posljednja poruka ide ljudima koji Liverpool čine najvećim na svijetu – navijačima. Bila mi je čast predstavljati vas kao igrač i kapetan. Uživao sam u svakoj sekundi i iskreno želim završiti sezonu na vrhuncu – poručio je kapetan Redsa.

 

Gerrard je s Redsima osvojio 11 trofeja (Ligu prvaka, Kup Uefe, FA kup...), no ne i onaj koji je najviše želio – naslov u Premier ligi. U Liverpool je stigao kad mu je bilo 8 godina te odigrao 695 utakmica uz 177 postignutih golova.

>>Gerrard dobiva novi ugovor ako prihvati sjediti na klupi

Komentara 1

DI
dinamojavolim1
11:25 02.01.2015.

zelim ti srecu gdje god nastavio karijeru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije