KLJUČNI TRANSFER

Leipzig doveo zamjenu za Olma. Cipele sjajnog Španjolca teško će popuniti

Euro 2024 Qualifier - Group A - Norway v Georgia
Foto: NTB/REUTERS
1/3
14.08.2024.
u 05:00

Njemački mediji navode da je Nusu želio dovesti i njemački prvak Bayer Leverkusen. Mladi napadač je u rujnu prošle godine debitirao za norvešku seniorsku reprezentaciju u kojoj je odigrao sedam utakmica i postigao jedan pogodak

Norveški napadač Antonio Nusa prešao je iz belgijskog Club Bruggea u njemački RB Leipzig s kojim je potpisao petogodišnji ugovor, objavio je u utorak bundesligaš putem društvenih mreža ne navodeći financijske detalje. Radi se o 19-godišnjem nogometašu nigerijskog porijekla koji je rođen i odrastao u Norveškoj, a 2021. je došao u Club Brugge za koji je odigrao ukupno 86 utakmica i postigao sedam pogodaka, a s momčadi osvojio dva naslova prvaka Belgije i jedan domaći Superkup.

Radi se o polivalentnom igraču koji najčešće igra na lijevom krilu, a u RB Leipzigu ga vide kao zamjenu za Danija Olma, koji je prešao u Barcelonu. O tome svjedoči i činjenica da je Nusa preuzeo dres s brojem 7, koji je u svoje posljednje dvije sezone u Leipzigu nosio španjolski reprezentativac, koji je u Bundesligu došao iz zagrebačkog Dinama.

GALERIJA Olmo i Zajec zajedno na Maksimiru! Španjolska zvijezda na otvaranju HNL-a

Euro 2024 Qualifier - Group A - Norway v Georgia
1/6

Njemački mediji navode da je Nusu želio dovesti i njemački prvak Bayer Leverkusen. Mladi napadač je u rujnu prošle godine debitirao za norvešku seniorsku reprezentaciju u kojoj je odigrao sedam utakmica i postigao jedan pogodak.

"Antonio se savršeno uklapa u DNK našeg kluba. Mlad je, sposoban za razvoj, vrlo ambiciozan i voljan učiti, ali je, s druge strane, već odigrao stotinjak profesionalnih utakmica te ostavio svoj trag i u Bruggeu i u norveškoj reprezentaciji", izjavio je sportski direktor RB Leipziga Marcel Schaefer.

VIDEO Ivan Perišić definitivno napušta Hajduk!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije