TRENER HAJDUKA

Leko: Stjepan Tomas čovjek je bez mane. Na kraju sezone sjest ću pa vidjeti što s Kalinićem i ostalima

Zagreb: Lokomotiva i Hajduk sastali su se u 33. kolu SuperSport HNL-a
Luka Stanzl/PIXSELL
12.05.2023.
u 15:16

Upitali su novinari Leku i hoće li pružiti šansu Sentiću do kraja sezone na što je odgovorio da nitko nikome ne daje prilike kao što nije ni Čubeliću pružio priliku, nego ju je on zaslužio kao svi

Hajduk mirno ulazi u završnicu prvenstva. U subotu na Poljudu dočekuju Osijek koji se nada pozitivnom rezultatu. Utakmicu je najavio trener Hajduka Ivan Leko i poručio da svaki trener vjeruje u svoju ekipu.

Za trenera Osijeka, Leko ima samo riječi hvale, ali naglašava da ga kao trenera ne poznaje dobro.

„Znamo se iz mlade reprezentacije, on je odličan tip, s ljudske strane. Čovjek bez mane. Kao trenera ga ne poznajem dobro, ali s obzirom na duljinu našeg poznanstva drago mi je da radi dobar posao u Osijeku“, rekao je Leko.

Bijeli su dvaput u Osijeku spašavali sezonu, nije bilo lako, ali kako kaže trener, ekipa je bila tu, a na Poljudu očekuje drugačiji Osijek.

„Osijek je danas drukčiji, puno agresivniji, tvrđi, direktniji i podsjeća na Osijek od prije godinu dana. Caktaš ? Ključni igrač, ima gol, ima asistencije. Netko igra za dojam, a Caktaš je igrač brojki“, poručio je trener Bijelih.

Luka Vušković ne trenira od svojeg povratka s juniorima iz Ženeve, upitno je hoće li uopće zaigrati do kraja sezone, no trener Leko se nada da hoće.

„Čekamo Vuškovića da počne trenirati na ozbiljnom nivou. Znamo što se događa oko 16-godišnjeg mladića, vjerujemo da će se uključiti u normalne treninge sljedeći tjedan, međutim za Osijek neće biti u konkurenciji“, rekao je Leko.

Na pitanje o tome što će biti s Nikolom Kalinićem, trener Hajduka poručio je da je to pitanje za Kalinića i da će nakon zadnje utakmice sjesti za stol i vidjeti što će napraviti za sljedeću sezonu. Sličan odgovor dao je i na pitanje o igračima Awaziemom, Borevkovićem i Anellom koji su na posudbi. Kratko je odgovorio da je fokus samo na prvoj sljedećoj utakmici.

Upitali su novinari Leku i hoće li pružiti šansu Sentiću do kraja sezone na što je odgovorio da nitko nikome ne daje prilike kao što nije ni Čubeliću pružio priliku, nego ju je on zaslužio kao svi.

„Nažalost, Sentić ima problema s leđima, nismo ni sigurni da će biti u konkurenciji. Prilika se u profesionalnom nogometu zasluži, nitko je ne pruža“, naglasio je.

Za Sigura je Ivan Leko rekao da neće napraviti karijeru na beku i ostao je pri tome. Kako kaže, Sigur silom prilika igra na beku.

„I dalje mislim da je bolji zadnji vezni nego bek. Zadovoljan sam s inteligencijom, mirnoćom, disciplinom i što je najvažnije, sposoban je sa svoje prirodne pozicije doći na drugu poziciju“, rekao je trener.

Pred Hajdukom je još finale Kupa i juniorska utakmica s Dinamom, a rezultat u prvenstvu je već ostvaren pa je Bijelima, kako kaže Leko, sada glavni cilj finale Kupa sa Šibenikom.

„Svaki je trening i svaka utakmica u službi tog dvoboja, da dođemo u najboljem mentalnom i fizičkom stanju do finala. U velikom klubu ti si dobar koliko ti je dobra zadnja utakmica. Ne možemo gore ni dolje, ali ogromna je razlika kakav rezultat napraviš. Svih četiri-pet mjeseci imali smo jako dobru komunikaciju s Akademijom, napravili smo i plan da s njima omogući da budu u što jačem sastavu da ponovimo veliki uspjeh. Plan ide korektno“, poručio je Leko.

Budući da je rezultat u prvenstvu već ostvaren, Bijeli mogu odigrati i rasterećeno, no Ivan Leko se nada da će vidjeti dobar Hajduk jer nema rasterećenosti u velikom klubu i svi igrači su maksimalno fokusirani na utakmicu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije