Bravo Livi!

Livaković nominiran za najboljeg vratara svijeta! FIFA: Njegove obrane bile su nenadmašne!

KATAR 2022 - Nogometaši Hrvatske su ušli u polufinale Svjetskog prvenstva
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
23.12.2022.
u 10:35

Osim svoje sposobnosti obrana koje su definirale meč, Livaković je stekao široko priznanje zbog svoje hrabrosti, prisutnosti i hladne glave. Također je bio ključan u zvjezdanoj godini za klupsku momčad Dinamo Zagreb, s kojom je osvojio naslov prvaka petu sezonu zaredom. - napisala je FIFA.

Mnogi navijači ostali su, blago rečeno, iznenađeni kada je argentinski vratar Emiliano Martinez osvojio nagradu za najboljeg golmana Svjetskog prvenstva, popularnu zlatnu rukavicu. Oni koji se tada nisu iznenadili, ostali su šokirani nekoliko minuta kasnije kada je Martinez nagradu neprimjereno stavio na međunožje. 

Brojni nogometni fanovi to su mu zamjerili, a mnogi su i očekivali da će nagrađeni biti marokanski Bono ili hrvatski vratar Dominik Livaković koji je imao uvjerljivo najbolju statistiku ovog prvenstva. 

Ipak, čini se kako bi naš Livi svjetske klase mogao dobiti veliko priznanje Međunarodne nogometne organizacije (FIFA) koja je objavila kandidate za nagradu "The Best" koja će se tradicionalno održati krajem veljače, točnije 27.veljače 2023. kada će najbolji u 2022. biti nagrađeni.

Livaković je nominiran za najboljeg vratara zajedno sa još šestoricom kolega. Uz našeg vratara tu su još Alisson, Bono, Courtois, Maignan, Martinez i Neuer, objavila je FIFA. Biranim riječima vodstvo FIFA-e obrazložilo je Livijevu nominaciju: 

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Final - Argentina v France - Lusail Stadium, Lusail, Qatar - December 18, 2022 Best Young Player winner Argentina's Enzo Fernandez, Golden Ball winner Argentina's Lionel Messi and Golden Glove winner Argentina's Emiliano Martinez pose with the trophies REUTERS/Carl Recine Photo: Carl Recine/REUTERS
Foto: Carl Recine/REUTERS

- Dominik Livaković pružio je vjerojatno najbolju izvedbu u konkurenciji svih vratara u  Kataru 2022. u četvrtfinalnoj pobjedi Hrvatske nad Brazilom. Njegovih 11 obrana tijekom utakmice bilo je najviše što je bilo koji vratar napravio u utakmici Svjetskog prvenstva od 2014., a bio je heroj jedanaesteraca svoje nacije dok su u dramatičnom raspucavanju svladali peterostruke svjetske prvake.

09.12.2022., stadion Education City, Al Rayyan, Katar - FIFA Svjetsko prvenstvo, cetvrtfinale, Hrvatska - Brazil. Dominik Livakovic Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Osim svoje sposobnosti obrana koje su definirale meč, Livaković je stekao široko priznanje zbog svoje hrabrosti, prisutnosti i hladne glave. Također je bio ključan u zvjezdanoj godini za klupsku momčad Dinamo Zagreb, s kojom je osvojio naslov prvaka petu sezonu zaredom. - napisala je FIFA.

Spomenimo kako je aktualni laureat za 2021. vratar Chelsea Eduard Mendy, a 27. veljače bit će nagrađeni najbolji u razdoblju od 8. kolovoza 2021. do 18. prosinca 2022.

 

Ključne riječi

Komentara 6

CR
crocro
10:55 23.12.2022.

Nedavno su nam se rugali da smo šuplji i da nemamo dobrog vratara i obranu. Sada hvale i nominiraju našega vratara u vratarsku svjetsku elitu. A više se ne rugaju niti našoj obrani. Očito je brončana medalja sve promijenila. A medalja je najbolji lijek da nekome zatvorite usta. Pa što su tražili, sada su dobili. Bravo za Livakovića, bravo za našu obranu, bravo za cijelu reprezentaciju.

ST
stefj
11:53 23.12.2022.

Livaković, ako osvoji nagradu, u potpunosti ju je zaslužio... Livi je toliko bio napadan od domaćih medija, skoro koliko je i Kalinić bio favoriziran od istih, i jedno i drugo potpuno nezasluženo. Ovo mu može biti dovoljna satisfakcija, ali i protuargument bezrazložnoj hajci na njega, naročito u domaćoj javnosti. Nadamo se da su im ovime začepljena usta...

TO
tonimusante
15:02 23.12.2022.

Taj Argentinac se sprdao Francuzima što su promašili neke golove i rugao se čak i Mbappe'u što mu ih je zabio 3 u mreži... Na kraju balade postao je svjetski prvak, ali klasa se ne može osvojiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije