ATP METZ

Ljubičić pobijedio u tie-breaku trećeg seta

Ivan Ljubičić
Sanjin Strukić/ 24 sata
22.09.2009.
u 16:29

Ivan Ljubičić teško se kvalificirao u drugo kolo dvoranskog ATP turnira u Metzu, na kojem je postavljen za 8. nositelja.

Ljubičić je u 1. kolu pobijedio domaćeg tenisača iz kvalifikacija, 31-godišnjeg Sebastiena De Chaunaca 4:6, 6:1, 7:6(1) nakon dva sata i 21 minute igre. Bio je ovo prvi Ivanov nastup nakon US Opena, a protiv De Chaunaca, 144. tenisača svijeta, dosad još nije igrao.

Ljubičić je meč okončao s 21 asom. U meču je imao deset break prilika, iskoristio je dvije u drugom setu. Francuski tenisač je jedini break u meču napravio u sedmom gemu prvog seta, što mu je bilo dovoljno za osvajanje tog seta. U trećem je Ljubičić bio daleko opasniji na reternu, imao je i jednu break loptu koju nije iskoristio, ali je gotovo savršeno odigrao tie-break u kojem je poveo sa 6:0, a osvojio ga sa 7:1.

Ljubičić će u 2. kolu igrati protiv  Srbina Janka Tipsarevića koji je slavio protiv Francuza Arnaulda Clementa 6:4, 6:4.

Valja dodati da je Ivan 2005. godine osvojio turnir u Metzu. Tada je u finalu pobijedio Francuza Gaela Monfilsa, prvog nositelja ovogodišnjeg turnira.

ATP Metz, 1. kolo:

Ljubičić (8) – De Chaunac 4:6, 6:1, 7:6(1).

Komentara 1

OB
-obrisani-
17:51 22.09.2009.

Da poreznici rade svoj posao, monegaški bi prevarant odavno bio na kruhu i vodi! Za igranje parova u reprezentaciji nema snage, za trećorazredne turnirčiće ima! No to ga nije spriječilo da u Večernjaku opali po HTS-u. Licemjer, bijednik, jadnik, pohlepnik,, kukavica, lijenčina. Ima još, ali vidim da bi se varalica neko vrijeme mogao zadržati na teniskomu vašaru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije