HNL

Lokomotiva stigla do važne pobjede u derbiju začelja, zabio i Dinamov igrač

Zagreb: NK Lokomotiva protiv HNK Gorica u 9. kolu Prve HNL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
05.10.2024.
u 17:52

U prvom subotnjem susretu devetog kola HNL-a nogometaši Lokomotive su kao domaćini, u Kranjčevićevoj ulici, bili bolji od Gorice s 2-0

Druga je to prvenstvena pobjeda Lokomotive u sezoni, a strijelci su bili Marko Vranjković u 26. i Luka Vrbančić u 85. minuti. Obje su momčadi ostale na svojim pozicijama na ljestvici. Gorica je osma, a Lokomotiva pretposljednja deveta, s tim da su sada bodovno izjednačene.

Odlučno je utakmicu otvorila Lokomotiva koja je prvu šansu imala već u prvoj minuti, ali Čop nije bio do kraja precizan. Potom je dva puta zaprijetio Vuković, no Velikogoričani su uspjeli taj početni nalet domaćina izdržati bez primljenog pogotka. Puno bolje je Lokomotiva otvorila utakmicu od suparnika, dok je Gorica prvu pravu šansu kreirala u 14. minuti, ali je tada Karačić spriječio veću opasnost pred domaćim vratima. Minutu kasnije pokušao je Smakaj za Lokomotivu koja je povela u 26. minuti, izuzetno lijepim pogotkom Vranjkovića.

Iskosa, s vrha šesnaesterca, Vranjković je precizno naciljao suprotne rašlje i pogodio za 1-0 svoje momčadi. Do kraja prvog dijela Gorica je imala mogućnost izjednačiti u 37. minuti. Štiglec je mogao pucati tom prilikom, ali je odigrao povratnu loptu na koju nije stigao nitko od gostujućih igrača. Cijelim tijekom drugog dijela Gorica je bila bolja i tražila je pogodak kojim bi izjednačila. Nisu gosti nizali šanse, ali vrlo dobru priliku propustio je Dju u 63. minuti. Pucao je tada pored vratnice. U 71. minuti je napokon u drugom dijelu zaprijetila Lokomotiva. Goričan je proigrao strijelca Vranjkovića, a ovaj je pogodio baš gostujućeg vratara Banića.

U završnici je ponovno u šansama dominirala Lokomotiva koja je utakmicu zaključila u 85. minuti. Goričan je napravio veliki dio posla, a suparničku mrežu precizno je naciljao mladi Vrbančić za 2-0 i time potvrdio slavlje svoje momčadi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije